fbpx

Ideální dárek pod stromeček? Genetický test! 2 fotografie
zdroj: Shutterstock

Shánět dárky na poslední chvíli může být někdy pěkný oříšek. Jeden tip bychom pro vás ale přece jenom měli. Ten, který pomůže partnerovi, tatínkovi nebo kamarádce poznat své genetické predispozice, nastartovat životní změnu a stát se tou nejzdravější verzí sama sebe!

Zveřejněno: 21. 12. 2022

Přinášíme vám pět důvodů, proč se letos vyplatí investovat právě do DNA testu!

1. Je na celý život

Genetický test je záležitostí na celý život. Výsledky to ale přitom nekončí. Vedle podrobné analýzy DNA, získáte také srozumitelná, personalizovaná doporučení sestavená na základě vašich jedinečných genů. Ty pak naleznete v interaktivní webové aplikaci, která se stane vaším trenérem, nutričním poradcem i koučem. „DNA test Chromozoom je perfektní volbou pro ty, kteří se chtějí naučit pracovat se svým tělem.

A nezáleží na tom, zda chtějí zhubnout přebytečná kila, zjistit stav své pleti nebo nastavit efektivní tréninkový plán na základě genetických informací,” vysvětluje Ing. et. Ing. Barbora Procházková PhD. vedoucí vědeckého týmu společnosti Chromozoom.

2. Dokáže navést správným směrem

Ať už chcete začít sportovat, poznat výkonnost vlastního těla nebo zjistit, jak zpracováváte klíčové nutrienty, vitamíny a minerály, je genetický test skvělou volbou. Díky němu se totiž můžete vyvarovat zázračným dietám, nefungujícím radám od kamarádek i metodám pokus a omyl. 

chromozoom 1

Protože je každé tělo unikátní, žádá si i individuální přístup. A právě DNA analýza je tvořena na míru každému člověku na základě jeho genetické výbavy.

3. Jde o včasnou prevenci

Protože zdraví je to nejcennější, co máme, musíme se o něj také náležitě starat. Genetický test Chromozoom odhalí genetické predispozice k vyššímu krevnímu tlaku, zvýšené hladině cholesterolu nebo cukru v krvi. „Umí také zjistit predispozice k intolerancím nebo alergiím na určité látky či druhy potravin. Díky tomu můžete kontrolovat příjem potenciálně problematických potravin, a v rámci prevence je v jídelníčku omezit. Tím můžete zamezit, aby se potravinová intolerance či alergie plně rozvinula” doplňuje genetička Procházková.

4. Pomůže vám vyvarovat se zbytečných chyb

Nespočet hodin strávených v posilovně, diety, které tělu místo pomoci škodí, nebo potravinové doplňky, jež se míjejí s účinkem. Při cestě za zdravým tělem často děláme nespočet chyb. Nejjednodušší způsob, jak se jim vyvarovat? Poslouchat vlastní genetickou výbavu. Ta vám dokáže nejlépe napovědět, jak přistupovat ke zdraví, stravě nebo pohybu. Snadno tak můžete předejít problémům, které by se bez včasného řešení mohly rozvinout v onemocnění a následně vám dál znepříjemňovat život.

5. Odhalíte skryté vlastnosti svého těla

Naše tělo je neuvěřitelně efektivní „stroj“ propracovaný do těch nejmenších detailů. Často tak ani netušíme, co všechno skrývá a co dokáže. Genetika vám ale může pomoct objevit některé skryté stránky, díky kterým můžete posouvat vlastní limity – zvyšovat kondici, snáze hubnout nebo lépe budovat svalovou hmotu.

Související…

Nechcete mít doma obézní dítě? Regulujte konzumaci vánočního cukroví
Klára Kutilová

foto: Shutterstock, Chromozoom, zdroj: Chromozoom

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...