fbpx

Prodej bytu bez stresu - na co lidé zapomínají? 1 fotografie
zdroj: Envato

Co všechno je třeba udělat, aby měl potenciální kupující z bytu co nejlepší dojem? Pokud se chcete vyhnout nepříjemnostem, počítejte se vším.

Zveřejněno: 4. 10. 2022

Prodej bytu může být pozitivním i negativním zážitkem. Ne, nemluvíme o případech, kdy jste v bytě zapomněli diamanty, náhrdelník z bílého zlata, tajnou skrýš s penězi nebo jiné cennosti. Jak ale zařídit, aby zájemci z vašeho bytu odcházeli naprosto unešeni?

Zajistěte, aby pokoje příjemně voněly

Každá domácnost má svou vlastní jedinečnou vůni, která pochází z parfémů, které používáme, ze vzduchu kolem nás, z jídla, které vaříme, atd. Časem si na ni my sami zvykneme a nevnímáme ji, ale ostatní lidé si jí všimnou okamžitě a to může ovlivnit jejich názor. Věnujte proto trochu času tomu, aby váš domov příjemně voněl.

Odstraňte klece, pelíšky a vše, z čeho by se mohl šířit zápach domácích mazlíčků. Vyperte polštáře a vyměňte ložní prádlo. Důkladně vyčistěte koupelnu, toaletu, sporák, troubu a kuchyňskou linku, abyste se ujistili, že jste odstranili všechny pachy z jídla. Nezapomeňte přitom na podlahy. Pak zvažte zapojení elektrického osvěžovače vzduchu nebo zapálení svíček. Vytvoříte tak neutrální vůni, kterou zájemci jistě ocení.

Ukliďte nepořádek 

Zbavte se nepotřebného harampádí z půdy, ze sklepa a dalších prostor - přeneste je dočasně někam jinam. Nadbytečné věci mohou místnosti zmenšit a ztemnit. Požádejte proto rodinu nebo přátele, zda je u nich můžete dočasně ponechat.

Rodinné fotografie prodeji nepomohou

Kupující si uvědomují, že se stěhují do cizího domu nebo bytu. Měli byste však udělat vše pro to, aby na tuto skutečnost zapomněli. Pomůže jim to vytvořit si vlastní individuální obrázek o vašem bytě.

 

Jednou z nejlepších věcí, kterou můžete udělat, je odstranit všechny rodinné fotografie nebo suvenýry, které používáte jako dekoraci. Tyto předměty budí dojem, že si značkujete své území, což kupující odrazuje. Nechte je, ať se sami rozhodnou o svém vysněném životě v tomto novém prostoru. Každý má rád nové začátky.

Nedostatky nepopírejte, ale neupozorňujte na ně

Každý dům má nějaké nedostatky, a i když se tomu nevyhnete, snažte se na ně neupozorňovat. Možná například nemáte v koupelně skříňku na ručníky a jste nuceni je skladovat v jedné z ložnic. Není to nic hrozného, ale není třeba na to zbytečně poukazovat. Pokud se vás však někdo zeptá, musíte být samozřejmě upřímní. 

Proveďte drobné opravy

Je přirozené, že těsně před prodejem nebudete provádět zásadní rekonstrukce. Ale mohli byste alespoň provést drobné opravy: v kuchyni opravte posunuté dlaždice, promažte dvířka skříněk, zkontrolujte, zda se zásuvky nezasekávají a zda voda hladce odtéká. Měli byste pochopitelně vyčistit všechny viditelné skvrny na kobercích nebo pohovce. V závislosti na tom, kolik času a rozpočtu jste si vyhradili, můžete vyměnit rozbitá světla nebo vymalovat.

Při přípravě prodeje domu nebo bytu k prodeji je třeba udělat nekonečné množství věcí. A na spoustu věcí určitě také zapomenete. Udělejte si jejich seznam, vytvořte si plán a budete k bezproblémovému prodeji o krok blíž. Pokud se chcete zbavit stresu úplně, svěřte prodej realitní kanceláři, která vaši nemovitost bezchybně představí a získá kupce.

Související…

Lépe se prodává to, co si musíte doma dodělat. Říká se tomu IKEA efekt
Tereza Hermochová

foto: Envato, zdroj: Impression Media

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...