fbpx

Jak si vybrat z široké škály nových i použitých paletových vozíků? 1 fotografie
zdroj: Still

Na skladě či v provozu se bez paletových vozíků jednoznačně neobejdete. Usnadní vám totiž práci při manipulaci s objemným zbožím, těžkým materiálem a paletami. Uspořený čas, jejž byste věnovali pracnému přemísťování skladových zásob, tak můžete využít mnohem efektivněji.

Zveřejněno: 6. 9. 2022

Proč se rozhodnout pro paletový vozík? Patří totiž mezi základní vybavení manipulační techniky, neboť ve skladě a provozních halách usnadňuje ruční přepravu nákladu. Paletový vozík je vybaven zdvihem, jenž umožňuje zvedání či spouštění převáženého materiálu. Obsluha vozíku je velmi jednoduchá, a to pomocí oje a na ní umístěné ovládací páčky.

Seznamte se s jednotlivými druhy

Tzv. paleťák si vybíráme dle druhu činnosti a nákladu, který budeme jeho prostřednictvím přepravovat. Můžeme ho pořídit jak v základní verzi, tak se specifickými vlastnostmi. Existují vozíky s velmi krátkou nebo naopak nadměrně dlouhou vidlicí, dále úzké, široké, s nízkým profilem, pro převoz kruhového nákladu, s rychlým zdvihem, elektrickým pojezdem atd. Samostatnou kapitolou jsou vzv neboli vysokozdvižné vozíky, které dokáží zvednout náklad až do výšky 5 m.

Jak ušetřit?

Nákup nového paletového vozíku rozhodně není levnou záležitostí, proto byste měli pečlivě zvážit, zda se vám tato investice vyplatí. Alternativou jsou použité vozíky, jež jsou doporučovány do provozů s omezeným rozpočtem. V jejich prospěch hovoří velmi přijatelná cena, za níž paleťák ještě dobře poslouží. Potřebujete-li paletový vozík jen na pár dnů či měsíců, je pro vás ideální variantou pronájem vozíku. Stačí si na webových stránkách provozovatele vybrat z nabídky paleťák nebo vzv, jenž bude vašim potřebám nejvíce vyhovovat, a po zadání délky pronájmu a místa užívání se obratem dozvíte, na kolik vás pronájem vyjde.

Související…

V období Smrti buďte štědří a proměňte své myšlenky, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Still, zdroj: Still

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...