fbpx

Proč byste si nepůjčili? 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Nemít peníze logicky znamená mít problémy. Vzít si vhodnou půjčku pak znamená mít peníze, a tedy logicky už nemít ty prvně zmíněné problémy

Zveřejněno: 1. 6. 2022

Kdo by nedokázal splatit malou či dost velkou částku, když na to má třeba i dlouhých třicet let, že? Kdo by si s tím neporadil, když tím pádem hradí pouze malé splátky, které ho stěží mohou ohrozit?

Někdy se to v životě zvrtne a člověk tak zkrátka a dobře zjistí, že už nemůže vést plnohodnotný život, nemůže se mít tak, jak by se mít chtěl. A sice proto, že mu na normální žití schází to, co je dnes považováno za to nejdůležitější nebo minimálně téměř nejdůležitější, tedy peníze.

Nedostatek peněz může postihnout kdykoliv kohokoliv. Není to nic neobvyklého, do podobné situace může člověka přivést kdeco. Může to být špatné plánování financí, může to být nečekaný výpadek příjmů nebo vysoký výdaj, může to být i následek zlovůle někoho jiného. Ovšem je logické, že ať už se někdo dostane do finančních problémů jakýmkoliv způsobem, musí se z nich zase dostat. Tedy přijít si nějakým způsobem k penězům, jimiž by bylo možné zaplatit aspoň to, bez čeho se nedá normálně žít.

Neúčelovou hypotékou se dá zaplatit vše, co je zaplatit třeba.

Pokud dotyčný není schopen si dostatečně rychle scházející peníze vydělat, musí si je zkrátka půjčit, což ale nemusí vůbec být jednoduché řešení. Ačkoliv se nás totiž reklamy snaží přesvědčit o opaku, ne každá půjčka je dostupná všem. A čím hůř na tom člověk s penězi je, tím menší šanci má na to, že mu někdo další peníze půjčí, protože se zkrátka a dobře těm, kdo se nejsou sami schopni z potíží dostat, nevěří. Tito vypadají podezřele a podle toho se s nimi také v bankách obvykle jedná.

Když někdo takový o půjčku zažádá, tak byť doloží vše, co se po něm žádá, obvykle následuje zamítnutí žádosti. Zkrátka a dobře není se svými nízkými příjmy, záznamem v registrech dlužníků, exekucemi a podobně dost bonitní, a proto od něj dají ruce pryč. To se ovšem nestává u americké hypotéky. Ta je tu totiž i pro ty, kdo jsou na tom vážně špatně.

Jistě, je za ni třeba dát coby záruku nemovitost do zástavy a prokázat aspoň schopnost splácet, ale to je zvládnutelné snáze než požadavky bank. A proto u takové nebankovní hypotéky uspěje kdekdo. A díky ní pak může žít jako normální člověk. Protože je to neúčelová hypotéka, a tou se tak dá zaplatit vše, co je zaplatit třeba.

foto: FAHD, zdroj: FAHD

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...