fbpx

Seznámili se během studia na Harvardu, když Mark stál na večírku ve frontě na toaletu. Přípravy na svatbu tajili, svatební obřad se konal paralelně s uvedením Facebooku na newyorskou burzu

Zveřejněno: 19. 5. 2023

Uvážíme-li, jakým jměním Mark disponuje (podle časopisu Forbes téměř 90 miliard USD), na své svatbě a nevěstě alespoň na poměry miliardářů dost šetřil.

Kdo šetří, má za tři

Podle deníku Daily Mail měl Priscillin „obyčejný“ rubínový prsten hodnotu zhruba 25 000 USD, což bylo pro mnohé zklamáním, které Mark i Priscilla zjevně (a pochopitelně) ignorovali. Priscilla si pro svůj velký den dále vybrala šaty z dílny návrhářky Claire Pettibone v hodnotě 4 700 USD.

Obřad, kterého se zúčastnila necelá stovka hostů, se konal na zahradě domu, ve kterém žili, svatební hostinu zajišťovaly Markovy a Priscilliny oblíbené místní podniky Palo Alto Sol a Fuki Sushi, přičemž hodnota objednaných pokrmů z mexické restaurace Palo Alto Sol byla 7.50 USD za porci.

Dezert v hodnotě 3 USD z čokoládovny Burdick Chocolate byl romantickou připomínkou jejich první schůzky: tehdy si výběr těch nejlepších čokolád ve tvaru myšek také dopřáli.

Jak finančně náročné je domluvit si vystoupení jakékoliv celebrity na své akci má představu kdokoliv, kdo to někdy zkusil, byť jen v malé české kotlince. Zpěvák Green Day Billie Joe Armstrong ale na svatbě Zuckerbergových vystoupil zcela zdarma, dle svých slov „jako dárek pro svého šprťáckého, ale roztomilého fanouška Marka“.

Byznys především?

Proč ne. Ne každý musí mít potřebu světu předvádět, jak tučné jeho konto je. A Mark Zuckerberg už vůbec ne, v jeho případě o tom asi nikdo nepochybuje. Nicméně v životě člověka nastanou situace, kdy se stejné reakce očekávají bez ohledu na to, jestli se jmenuje Zuckerberg nebo Skočdopole. Třeba narození potomka, tím spíš toho vůbec prvního.

 

Prvorozená dcera Priscilly a Marka Maxima přišla na svět v listopadu 2015. Mark sice na Facebooku zveřejnil láskyplný a dojatý post, ze kterého stříkaly endorfiny čerstvého prvootce na všechny strany, Priscilla ale později prozradila, že ji mezi kontrakcemi Mark žádal o provedení úprav v oficiálním dopisu, který se týkal založení jejich nadace Chan Zuckerberg Initiative. „Byla jsem v nemocnici a Mark se mě ptal, jestli obsah toho dopisu dává smysl a jestli nemá přeházet odstavce. Řekla jsem mu, že dítě už je skoro na světě a že dopis je určitě v pořádku,“ vzpomíná.

Taťka Mark

Priscilla má buď kolem hlavy svatozář, nebo… má jiný důvod, proč si s Markem pořídila ještě další dvě děti: druhorozená August se narodila v srpnu 2017 (pro ty, kteří nevládnou angličtinou: srpen se anglicky řekne… August. Překvapivé, že?) a nejnovější přírůstek do rodiny, opět dcerka Aurelia, doplnila pětilístek v březnu 2023.

Kdoví, třeba se Mark obává, že rod Zuckerbergů vymře po přeslici (sám má tři sestry) a v budoucnu se dočkáme dalších Zuckerberčat. Na druhou stranu: co je nám do toho? Happy anniversary, Mark and Priscilla!

Související…

Kalendárium: Den bez špinavého nádobí
Klára Kutilová

foto: Profimedia, zdroj: Autorský článek

Galerie

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...