fbpx

Zveřejněno: 2. 6. 2017

Nathan Runkle z Ohia už se nemohl dívat na otřesné praktiky a týrání zvířat na farmách. Rozhodl se založit organizaci pro prevenci týrání chovných zvířat, která se mimo jiné soustředí na odhalování případů špatného zacházení s chovnými zvířaty. 

Podle Nathana hospodářská zvířata postrádají dostatečnou ochranu, která by omezila či ukončila krutost, které čelí v továrních farmách. To je jedním z důvodů, proč jsou důležitá  takzvaná tajná vyšetřování. Díky nim se na světlo dostávají šokující informace, které mají přimět lidi jednat a nepřecházet tento problém bez povšimnutí.

tyrani

Většina hospodářských zvířat zažívá na farmách utrpení. Známe skutečnou cenu masa?

Bojují proti týrání

Ptáte se, kdo jsou ti, kteří stojí za tajným vyšetřováním? Jedněmi z nich je právě Mercy For Animals (MFA). Jedná se o organizaci, která byla založena Nathanem Runklem, když mu bylo pouhých patnáct let. Pod jeho vedením se MFA stala přední mezinárodní organizací pro prevenci týrání chovných zvířat. Jejich vyšetřování odhalilo kruté podmínky v továrních farmách a zároveň strhlo vlnu soucitu po celém světě. „Hospodářská zvířata jsou jednoznačně ta nejvíce ignorovaná. Jejich utrpení je záměrně drženo mimo dosah většiny Američanů,“ říká Nathan Runkle. „Naším cílem je zabránit týrání hospodářských zvířat. V našem programu se zaměřujeme na čtyři hlavní oblasti: tajná vyšetřování, posílání lidí na farmy za účelem dokumentování tamních otřesných podmínek, právní obhajoba za lepší právní ochranu hospodářských zvířat a podniková pomoc maloobchodníkům, aby upustili od nehumánních postupů. Jedním z našich hlavních cílů je také povzbudit lidi, aby konzumovali méně masa.“

Víte, jak trpí?

Znáte skutečnou cenu levného masa? Většina hospodářských zvířat je chována ve velmi špatných podmínkách. Sluneční světlo za svůj krátký život většinou nespatří a kvůli nedostatku místa mají značně omezený pohyb. To však není to nejhorší, čemu jsou zvířata vystavována v těchto továrních farmách. Zatímco existují zákony o týrání zvířat určené k ochraně psů a koček, na chovná zvířata se již nevztahují. Ta jsou tak vystavena očividnému trýznění.

Zvířata v továrních farmách jsou intenzivně omezována, zmrzačována, systematicky týrána, geneticky manipulována, krmena naprosto nepřirozenou stravou, je jim odepřena veterinární péče. Všechna zvířata si zaslouží, aby byla chována s laskavostí a respektem. A Mercy For Animals jim dává naději.

tovarny zver

Nathan Runkle vstoupil jako jeden z nejmladších do Síně slávy Spojených států za práva zvířat

Nejmladší oceněný aktivista

Nathan vyrostl na farmě v Ohiu. K hospodářským zvířatům si vypěstoval vztah od raného dětství. Po otřesném případu týrání zvířat, kterého byl jako dítě svědkem, se rozhodl založit Mercy For Animals. Nathan je také otevřeným obhájcem za práva zvířat. Časopic VegNews jej označil za jednoho z „25 nejvíce fascinujících vegetariánů“ a zařadil jej také do „TOP 20 aktivitistů pod 30 let“. V roce 2009 ve věku 25 let se stal nejmladším člověkem, který byl kdy zařazen do síně slávy Spojených států za práva zvířat

O jeho nejnovějších poznatcích o potravinách, farmaření a proč je soucit dobrý pro vaše zdraví, jste se mohli doslechnout na summitu Food Revolution 2017.

Čtěte také:

Známe skutečnou cenu levného masa 

Rakovina z masa? Ne tak rychle!

Náhražky masa, které si zamilují i masožravci!

 

foto: Shutterstock, Food Revolution, zdroj: Food Revolution

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...