fbpx

Jak období koronaviru prožívají youtubeři, museři a všemožní influenceři? Nestěžují si. Na sítích to totiž aktuálně v mnohém žije víc než venku

Zveřejněno: 9. 4. 2020

Knihy přečtené, filmy třikrát okoukané. Karanténa je poměrně dlouhá a lidé už jsou taky "poměrně" nervózní. Jak se během karantény změnily sociální sítě? Známé osobnosti svým fanouškům předčítají na svých instagramových účtech knížky, muzikanti pořádají online koncerty a influenceři vyzývají lidi k tomu, aby nosili roušky... Zdá se, že je nyní život na sítích aktivnější než ten venku. Nezahálí ani beauty a fashion influencerka Petra Vančurová alias Petra LovelyHair

Ta před pár lety založila prosperující kosmetickou značku PetraLovelyHair a již podruhé se propojila s londýnskou dekorativní značkou MakeupRevolution. Bohužel namísto velkého zahájení, které se mělo konat v druhé polovině března, se musela beauty influencerka spokojit s představením nové kosmetické kolekce na YouTube. „Ta cesta byla tentokrát hodně strastiplná,“ přibližuje publiku Petra. A vypadá to, že ještě bude.

Existuje něco, co sis během karantény uvědomila?

Hodnoty a životní priority mám ve svém životě pevně srovnané již dávno. Vzhledem k dřívějším zdravotním problémům rozhodně neberu většinu věcí jako samozřejmost, i když většinová společnost je tak vnímá. 

Jsi teď víc na sociálních sítích než dřív?

Čas strávený na sociálních sítích je součástí mojí práce téměř deset let. Myslím, že jsem v tom velmi důsledná a zodpovědná. Nevidím v tom nyní rozdíl.

Nouzový stav bude trvat nejmíň do konce dubna. Co pro tebe jako influencerku bude ten čas znamenat?

Většinu času pracuji na počítači z domova, takže pokud budu zdravá, nic měnit nebudu. Bydlím na vesnici a hodně času trávím v přírodě, sportem, relaxací, doufám, že si tohle budu moci zachovat.

S vládními opatřeními naprosto souhlasím, jediné, co mne naopak mrzí, že třeba povinnost nosit roušky nepřišla o týden dřív.

Samozřejmě se však budu snažit nabídnout sledujícím víc obsahu a víc je zabavit. Snažím se častěji vysílat živě na Instagramu a povídat si s fanoušky.

Jsou podle tebe všechna ta opatření dostatečná? Co bys udělala jinak, kdybys mohla?

S vládními opatřeními naprosto souhlasím, jediné, co mne naopak mrzí, že třeba povinnost nosit roušky nepřišla o týden dřív. Sama jsem na svých platformách informovala o problému s jejich nedostatkem s předstihem.

petra lovely hair1

Doufám, že z toho jako společnost vyjdeme pokornější, říká Petra LovelyHair


Většina lidí z toho měla ještě tenkrát legraci a bagatelizovala to, což mne dost mrzelo. Vnímám ale, že teď už to všichni bereme zodpovědně, takže věřím, že se postupně opatření uvolní a vše se vrátí do normálu. Možná jen s tou povinností nosit roušky, pokud jdeme někam mezi lidi.

Co se během karantény mění na YouTube a Instagramu?

Lidé samozřejmě využívají sociální média víc než běžně. Řekla bych, že padají masky a ukazuje se pravý charakter lidí, tuším, že tahle pandemie nás hodně naučí nejen o ostatních, ale i o nás samých.

Nutí nás totiž trávit veškerý čas se sebou samými a s rodinou, a to je v mnoha případech nepříjemné prozření. Lidé spolu už zapomněli komunikovat offline. Doufám ale, že z toho jako společnost vyjdeme pokornější a obohaceni o radost z obyčejných a donedávna samozřejmých věcí, kterých si začneme víc vážit.

Související…

Hvězda TikToku Adam Kajumi: V karanténě objevuju nový koníček – vaření
Michaela Šedo

foto: Instagram Petry LovelyHair, zdroj: PetraLovelyHair

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...