fbpx

Tenisky jsou dnes už součástí botníku téměř všech lidí. Jsou oblíbené zejména pro svou pohodlnost, univerzálnost a dostupnost

Zveřejněno: 30. 12. 2021

Kdykoli navštívíte obchod s obuví, narazíte na tenisky. Oblíbené jsou zejména v pánské módě, kde hrají prim. Dámská obuv je trochu pestřejší, nicméně i dámy mohou mít několik párů tenisek. Existují nějaké parametry, podle kterých bychom si boty měli vybírat? Nebo zkrátka můžeme koupit takové tenisky, které se nám zrovna zalíbily?

Spousta stylů tenisek

V současné době už máte opravdu z čeho vybírat. Některé tenisky se vyznačují sportovním stylem, jiné mohou být spíše elegantní, některé zase mají speciální funkce a technologie, díky kterým je jejich nošení extrémně pohodlné.

Pokud si koupíte vysoce moderní tenisky neobvyklého vzhledu, měli byste k nim v šatníku už mít několik kousků, ke kterým je budete nosit.

V celé té spoustě stylů je velmi snadné se ztratit. Které tenisky jsou tedy ty pravé pro vás? Měly by to být takové tenisky, které doplní váš vlastní styl. Pokud si koupíte vysoce moderní tenisky neobvyklého vzhledu, měli byste k nim v šatníku už mít několik kousků, ke kterým je budete nosit.

Základní typ tenisek

Tyto tenisky by měl vlastnit každý. Vyznačují se svým univerzálním vzhledem, díky kterému si je můžete dovolit nosit k ležérnímu oblečení i na mírně formální příležitosti.

Obvykle se jedná o značky, jako je Converse či Vans – tedy tenisky, které jsou cenově dostupné, nemusí už ale být tolik pohodlné jako jiné typy tenisek. Jejich předností je taktéž snadná údržba.

Luxusní typ tenisek

Jedná se o tenisky, které svým vzhledem vypadají podobně jako základní typ. Jejich provedení a materiály jsou ale o třídu výš, což souvisí také s vyšší cenou této obuvi.

Pokud byste takové tenisky chtěli, měli byste je hledat v nabídce Saint Laurent či Tom Ford. Můžete si je dovolit vzít i na formálnější příležitosti – ne však na ty přísně formální, jako je například svatba.

Klasické sportovní tenisky

Jedná se o tenisky, které využijí zejména sportovně založení lidé. Snadno ale doplní také váš styl, když jdete do města a chcete vypadat ležérně.

Původním účelem těchto bot bylo jejich použití v atletice, dnes je ale můžeme použít, i když nepatříme mezi sportovce. Jedná se o značky, jako je Nike Air Max, Nike Zoom, Reebok Pump a další.

Moderní sportovní tenisky

Tyto tenisky se vyznačují svým moderním, někdy až futuristickým vzhledem. Jde o velice známé značky, jako je Puma, Adidas či Nike. Můžete je najít například v internetovém obchodě FTSHP.

Tyto tenisky ocení zejména sportovci, ale také lidé s větší nápaditostí: vzhledem k jejich neobvyklému vzhledu není tak jednoduché sladit je s ostatním oblečením.

Trailové tenisky

Někdy jsou označované také jako turistické. Jejich vzhled není nejjednodušší, a i když byly navrženy pro specifickou činnost, stále více se dostávají také do tradiční módy.

Související…

Jak vybrat dámské sněhule, abychom se nemusely bát zimy a sněhu?
Komerční článek

foto: Footshop, zdroj: Footshop

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...