fbpx

Historicky jde už o třináctou benefiční dražbu projektu Srdce za mříží, ve kterých se pro OBRAZ na kampaně za lepší životní podmínky zvířat povedlo vybrat už téměř milion a půl korun

Zveřejněno: 7. 5. 2021

Víte, že se u nás minulý rok schválil zákaz klecových chovů slepic? Doprovázela ho mohutná kampaň, kterou za lepší podmínky českých slepic vedl spolek OBRAZ – Obránci zvířat. A kde se na takovou kampaň za práva zvířat berou finance? Jedním ze zdrojů příjmů jsou i benefiční dražby, které nejen pro OBRAZ pořádá projekt Srdce za mříží. V pondělí 3. května začala další dražba. Tentokrát se draží motivy na tetování, poslední platný příhoz může být odeslán 10. května ve 20.00 a výtěžek poputuje na novou kampaň OBRAZu, ale také jako podpora pro tatéry, kteří mají v současné době zavřené salony.

Historicky jde už o třináctou benefiční dražbu projektu Srdce za mříží, ve kterých se pro OBRAZ na kampaně za lepší životní podmínky zvířat povedlo vybrat už téměř milion a půl korun. Některé dražby obsahují i jiné věci než jen tetovací motivy. Organizátorky se rozhodly zapojit i umělce a projekty z jiných odvětví, aby si v dražbách mohl každý najít to své.

Drtivá většina umělců zapojených do současné dražby odmítla sdílený výtěžek, a tak většina z něj poputuje na novou kampaň Obránců zvířat.

„Někteří umělci jsou s námi už neuvěřitelný šestý rok. Je úžasné, jak moc jim záleží na právech zvířat a že jsou ochotni přiložit ruku k dílu, aby se zvířatům v Česku žilo zase o něco líp,“ uvádí jedna z organizátorek dražby Hana Platková.

„I přesto, že pro ně musí být situace velmi těžká, drtivá většina umělců zapojených do současné dražby odmítla sdílený výtěžek, a tak většina z něj poputuje na novou kampaň Obránců zvířat. Jsme ale rády, že některým z nich část výdělku pomůže alespoň částečně se srovnat s tím, že mají zavřená studia,“ dodává Platková.

Úspěšné kampaně

Dražby mají nezanedbatelný podíl na úspěších OBRAZu v prosazování legislativních změn. I díky nim se podařilo ufinancovat dvě velké politické kampaně, které vedly k zákazu kožešinových farem a zákazu klecových chovů slepic. „OBRAZ a později také Srdce za mříží jsem začal podporovat společně s Audrey ze studia Tattoo Vega už v roce 2017. Za tu dobu jsme za naše studio vydražili už celkem solidní částku, nicméně naše podpora do budoucna zdaleka nekončí. Výsledky práce lidí za tímto projektem vždy zahřejí na srdci a pokaždé se potvrdí, jak moc velký to má smysl,“ uvádí důvody opakovaného zapojení do dražby projektu tatér Alexandr Vega z Brna.

Dražba tetování končí už v pondělí 10. května.

„Minulý rok nás zasáhly zákazy kvůli covidovým opatřením jako spoustu dalších lidí, ale nám se ona podpora vrátila a rád přiznám, že jsme část z vydražené částky dle domluvy použili na udržení studia. Do budoucna to hodláme maximálně oplatit a pokračovat v plné podpoře. Vzájemná podpora je ale k nezaplacení a moc si jí vážíme,“ dodává Vega.

Dražba tetování končí už v pondělí 10. května. Pokud vám není lhostejný osud zvířat ani umělců a navíc uvažujete o nějaké té ozdobě na tělo, podívejte se do galerie a třeba si vyberete.

Související…

Zakladatelé Spolku pro mateřství: Hlavní je nepropadat strachu a sdílet zkušenosti
Komerční článek

foto: Srdce za mříží, zdroj: Srdce za mříží

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...