fbpx

V Turecku existují kliniky se specializací na transplantaci vlasů. Pracují na nich lékaři, kteří se tomuto zákroku věnují i přes 20 let, úspěšně odoperovali tisíce pacientů a přesně vědí, jak docílit nejlepšího možného výsledku

Zveřejněno: 22. 12. 2020

Transplantace vlasů je zatím jediná metoda, která dokáže zvrátit plešatění. Právem se tak těší pozornosti zejména mezi muži, kterým vypadávání vlasů ztrpčuje život. Jak ale tato metoda probíhá a proč zákrok raději absolvovat na klinice v Turecku?

Co je vlasová transplantace

V kostce řečeno, jde o přenos (transplantaci) vlasů odolných proti vypadávání do míst s pleší. Přesnou příčinu odolnosti těchto vlasů proti plešatění vědci zatím neznají, zato ale vědí, že tuto schopnost si zachovávají i po vsazení do koutů či vršku hlavy, tedy míst, která jsou vypadáváním postižena v naprosté většině případů.

Transplantace vlasů vypadá na papíře jednoduše, ve skutečnosti ovšem vyžaduje precizní zručnost – takovou, kterou lze získat jen roky tvrdé praxe.

Odběr vlasů probíhá z temene a týlu ve formě vlasových štěpů (obsahují 1 až 4 vlasy). K extrakci se využívá speciální dutá jehla, kterou lékař štěp z kůže doslova „vykrojí“. Po jeho očištění se vloží do tzv. kanálu – jakési prohlubně, kterou v plešatém místě vytvoří chirurg mikroskalpelem. 

Po uchycení začnou implantované vlasy růst a po 12 až 18 měsících nejsou od zbytku porostu k rozeznání. Proč je ale transplantace vlasů v Turecku lepší volbou než její absolvování v Praze či Brně?

1) Násobně větší zkušenosti chirurgů

Transplantace vlasů vypadá na papíře jednoduše, ve skutečnosti ovšem vyžaduje precizní zručnost – takovou, kterou lze získat jen roky tvrdé praxe. A právě v tom se chirurgové na předních tureckých klinikách odlišují od svých českých protějšků.

V České republice je obor vlasových transplantací stále v počátcích a poptávka nedokáže chirurgy plně vytížit. Typicky se tak lékaři věnují i dalším kosmetickým zákrokům – často tak mají za sebou jen desítky, či dokonce jednotky operací.

V Turecku oproti tomu existují kliniky se specializací na transplantaci vlasů. Pracují na nich lékaři, kteří se tomuto zákroku věnují i přes 20 let, úspěšně odoperovali tisíce pacientů a přesně vědí, jak docílit nejlepšího možného výsledku (a tedy přirozeného vzhledu transplantovaných vlasů).

2) Lepší výsledek za nižší ceny

Jedním z podstatných faktorů, proč absolvovat transplantaci vlasů v Turecku, jsou menší náklady. České kliniky se sice prezentují podobnými cenami, ve skutečnosti ale při operaci přenáší až několikrát méně vlasových štěpů (např. tisíc místo potřebných 3 000).

To má mj. za následek, že transplantovaný porost je řídký a do přirozeného vzhledu má daleko. Při přepočtení vás přenos jednoho štěpu vyjde až 4krát dráž než na nejlepších tureckých klinikách. Za kvalitní transplantaci na tureckém pracovišti tak zaplatíte od 65 tisíc Kč výše, a to včetně ubytování ve 4hvězdičkovém nebo lepším hotelu. Pokud byste chtěli zákrok se stejným počtem transplantovaných štěpů absolvovat v ČR, připravte si stovky tisíc.

Související…

Padají vám na podzim vlasy víc? Tímhle tomu dokážete předejít
Klára Kutilová

foto: Folikuli, zdroj: Folikuli

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...