fbpx

Receptura každého našeho produktu je dokonale vyvážená. Základ z kozího mléka doplňujeme těmi nejlepšími surovinami mořského a rostlinného původu, říká zakladatelka Kosmetiky Capri Jitka Poláková

Zveřejněno: 3. 11. 2020

Jak firma dosahuje té nejvyšší možné kosmetické kvality? Je to kouzelnými účinky kozího mléka, čerstvostí surovin, nebo tajnou kombinací v recepturách? Zeptali jsme se ředitelky Ing. Jitky Polákové.

Proč kozí mléko?

Kozí mléko je od pradávna považováno za mocný prostředek pro dosažení krásné pokožky. Je totiž nesmírně bohaté na aminokyseliny, vitamíny i minerály a obsahuje vzácné mastné kyseliny blahodárně působící na naši pokožku. Naše firma je na trhu již 25 let a celou tu dobu využíváme vzácných účinků kozího mléka v kombinaci s pečlivě vybranými rostlinnými extrakty.

Takto koncipované přípravky nenabízí žádná jiná kosmetická firma na světě. Vysoký obsah kozího mléka, syrovátky, a tedy i mléčných bakterií v našich kosmetických produktech reguluje blahodárně mikrobiom lidské pokožky, a proto může být pleť zdravá i krásná.

Jak se zrodil váš nápad?

Vystudovala jsem vysokou školu zemědělskou. Za socialismu jsem pak pracovala na Dobříši a kooperovala s věhlasnými rukavičkářskými závody. Nejlepší rukavice jsou z kozinky a tehdy mě napadlo chovat kozy. Pak přišla revoluce, najednou bylo možné podnikat prakticky v čemkoliv a já se chtěla pustit do výroby kozích sýrů.

Mnoho našich přípravků je doslova nabito kozími surovinami. Obsah kozího mléka je v řadě přípravků až 30 %, což je opravdu hodně, to jinde nenajdete.

Tenkrát mě ani nenapadlo, že by kozí mléko mohlo být takto efektivně používáno v kosmetice. Jenomže záhy na to rukavičkářské závody skončily a kozinky nikdo nechtěl. Bohužel ani o kozí sýry v té době zájem nebyl, ta myšlenka trošku předběhla dobu. Při výrobě sýru ale vzniká odpad v podobě syrovátky a mě napadlo něco jiného. Tehdy v Rakousku jsem viděla, že v lékárně jsou k dostání masti s kozím mlékem. Našla jsem člověka, který pro mě vyvinul prvních šest přípravků, a v roce 1995 započala výroba kosmetiky. Bylo to vzrušující!

Co přesně ženám nabízíte?

Velmi moderní a účinnou českou kosmetiku tradičních značek La Chèvre a Le Chaton, které poskytují kompletní péči o pleť, tělo, vlasy. Nejširší sortiment má naše pleťová péče. Najdete u nás jedny z nejúčinnějších sér na trhu, dále krémy pleťové i oční, masky, peelingy i přípravky na čištění pleti.

kozicky slapy

Mnoho našich přípravků je doslova nabito kozími surovinami. Obsah kozího mléka je v řadě přípravků až 30 %, což je opravdu hodně, to jinde nenajdete. Nyní máme také nově značku Capramedic s přípravky, které se zaměřují na problematické projevy kůže. Jedná se o první přípravky na světě s vysokým podílem biologického růstového faktoru a proteinu laktoferin. Právě proto jsou tak funkční a vysoce účinné.

Co je takovým vaším pokladem?

Receptura každého našeho produktu je dokonale vyvážená. Základ z kozího mléka doplňujeme těmi nejlepšími surovinami mořského a rostlinného původu, jako jsou jahody, růže, avokádo, i proto naše kosmetika decentně a příjemně voní. Za poklad považuji každý jeden produkt.

Kosmetika Capri

Všechny své kosmetické přípravky firma vyvíjí a vyrábí v obci Čím nedaleko Prahy. Produkty jsou lokální, vždy čerstvé a vysoce kvalitní. Obaly jsou 100% recyklovatelné, a nezatěžují tedy naši přírodu. Vybírat si můžete produkty na pleť, tělo i vlasy ze 3 značek: La Chèvre, Le Chaton, Capramedic.

Ale pokud mám něco vypíchnout, je to řada Platine značky Le Chaton. Jedná se o vysoce efektivní anti-age péči o pleť. V řadě najdete noční omlazující masku Platine M, noční olejové sérum s kyselinou hyaluronovou Platine N, pleťové sérum pro náročnou pleť Platine S, multikorekční denní krém pro sjednocení pleti Platine K.

Vy máte i své kosmetické salony, je to tak?

Spolupracujeme se sítí kosmetických salonů a jejich přehled najdete u nás na webu www.kosmetikacapri.cz. Pravidelně kosmetičky školíme a představujeme jim novinky nejen v sortimentu, ale obecně v kosmetických trendech, technologiích, možnostech péče.

Každé ženě vždy radím, ať se nejen každý den zaměřuje na pravidelnou domácí péči, ale ať alespoň jednou za měsíc navštíví profesionální kosmetický salon, kde o sebe nechá pečovat a pleti dopřeje to, co potřebuje. Kosmetička vždy navíc zkušeně a individuálně dle aktuální situace, věku, či ročního období poradí s produkty na domácí péči. Což je velmi důležité.

Související…

Jakub Mohl: CBD pomůže s vráskami i ekzémem, mně kanabinoidy zachránily ruku
Milada Kadeřábková

foto: Kosmetika Capri, zdroj: Kosmetika Capri

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...