fbpx

Ať už si chcete rozšiřovat obzory nebo se stát lepším člověkem, důležité je udělat první krok a začít. Pomoci vám může například individuální výuka angličtiny, během které se lektor lépe přizpůsobí vašim potřebám a úrovni jazyka

Zveřejněno: 17. 2. 2020

Podnětem pro to, abychom se učili anglický jazyk, nemusí být pouze otevřené dveře do světa za hranicemi České republiky nebo do světa byznysu. Možná by vás zajímaly důvody, proč se učit anglicky i v případě, že příliš necestujete nebo druhý jazyk pro vaši práci nepotřebujete. V současné době totiž existují lékařské studie, které zkoumají vliv učení cizího jazyka na osobnost člověka. A zde jsou jejich výsledky:

  • Stanete se pozornějšími posluchači
    Díky tomu, že se naučíte rozeznávat dvě sady odlišných zvuků daných jazyků a dokážete je identifikovat, váš sluch se stane citlivějším.

  • Budete méně rozptýlení
    Ve chvíli, kdy začnete mluvit cizím jazykem, naučíte se potlačovat jazyk, který již znáte. Tato schopnost poukazuje na snadnější potlačení
    i dalších rozptýlení.

  • Stanete se lepšími multitaskery
    Pro člověka, který ovládá alespoň dvě řeči, je přepínání mezi jazyky naprosto běžnou činností, což je zároveň efektivním cvičením pro rychlé a snadné přepínání mezi různými úkoly.

  • Naučíte se kreativitě a snáze vyřešíte problémy
    Mluvení cizím jazykem nevyhnutelně vyžaduje kreativitu, a to v případě, když čelíte neznámým slovům nebo frázím, abyste přesto dokázali efektivně komunikovat. Studie zároveň ukázaly, že dvojjazyčné uvažování má výhodu v řešení problémů.

Ať už si chcete rozšiřovat obzory nebo se stát lepším člověkem, důležité je udělat první krok a začít. Pomoci vám může například individuální výuka angličtiny, během které se lektor lépe přizpůsobí vašim potřebám a úrovni jazyka než ve skupinových kurzech.

S výukou jazyka jsou mimo jiné spojeny i zdravotní přínosy. Studie z Edinburské univerzity ukázala, že lidé, kteří hovoří více jazyky, účinně zpomalují stárnutí mozku, a dokonce snižují pravděpodobnost nástupu demence ve stáří.

Související…

Psycholingvistka: Bilingvní lidé už v hlavě přepínat z jazyka na jazyk nemusí
Milada Kadeřábková

foto: Pixabay, zdroj: Jazyková škole PRESTO

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...