fbpx

Chytré dárky mohou být ty praktické, s některými se dá malovat ve 3D, jiné umějí poznávat obrázky v knihách, ale chytrá vlastně může být i samotná kniha

Zveřejněno: 10. 12. 2018

K inteligentnímu dárku nemusí nutně patřit umělá inteligence. Ale proč by u něj vlastně nemohla být? Vybrali jsme něco „praktického“ pro ženy, hračičky pro muže, hru pro děti, ale vlastně i pro celou rodinu. A pro holky ještě školičku, kdyby náhodou dostaly nápad, že se chtějí stát modelkami.

Rychlovarná konvice ECG

Běžné rychlovarné konve umějí uvařit vodu. Na sto stupňů. Co když ji chcete ale ohřát třeba jen na 70? Tak přesně od toho tady je třeba konvice ECG RK 1777 Colore. Colore se jmenuje proto, jelikož se barevnost podsvícení konve mění s tím, jak se mění teplota. Těch podsvícení je celkem pět druhů. Dále konvice disponuje funkcí udržení teploty, LED displejem s ukazatelem aktuální teploty a ochranou proti přehřátí. No a navíc by mělo jít o módní a elegantní doplněk do každé kuchyně.

Samsung Galaxy S9

Teď něco pro náročnější (ženy i muže). Hlavně pro ty, kteří mají rádi velké displeje a kvalitní fotky. Chytré telefony Samsung Galaxy S9 a S9+ podle výrobce „přetvářejí způsob, jímž lidé komunikují, sdílí informace a vnímají svět“. Telefony byly vyvinuty pro epochu, v níž spotřebitelé stále více komunikují a vyjadřují se pomocí snímků, videí a emoji, a jsou proto vybaveny pokročilým fotoaparátem.

darek galaxy s9

S mobilním telefonem Galaxy S9 objevíte zbrusu nové možnosti fotografického světa. Součástí fotoaparátu je variabilní clona se dvěma hodnotami světelnosti, která se dokáže přizpůsobit aktuálním světelným podmínkám. Díky tomu tak fotoaparát vytváří fantastické, kvalitní a ostré snímky i za horšího osvětlení. 

Chytré hodinky

Hodinky Xiaomi Huami Amazfit vám změří jak tep, tak počet kroků. Upozorní vás na příchozí hovory a SMS, ale poslouží i jako bezdrátový MP3 přehrávač. Dotykový displej nabídne úhlopříčku 1,34" a jemné rozlišení 300x300 pixelů. Tělo je vyrobeno z odolné keramiky, která ochrání hodinky nejen před mechanickým poškozením, ale díky krytí IP67 přežije tento skvost i ponoření do hloubky jednoho metru po dobu 30 minut. Pásek můžete navíc vyměnit za libovolný jiný.

darek hodinky

V útrobách hodinek tepe výkonný dvoujádrový procesor s frekvencí 1,2 GHz, který je doplněn 512MB RAM pamětí a 4096MB vnitřním úložištěm pro vaši hudbu. Díky baterii s kapacitou 280 mAh vydrží chytré hodinky při běžném používání 5 dní, v úsporném režimu pak až 11,5 dne. 

Inteligentní kartáček

Ještě pořád se nacházíme mezi inteligentními a praktickými dárky. K nim určitě patří i elektrický kartáček Xiaomi Mi Sonic Electric Toothbrush. S tímhle kartáčkem můžete pohodlně jet i pod stan. Při úplném nabití má dostatečnou životnost baterie po dobu 18 dnů. Vybírat přitom můžete až ze tří módů čištění.

darek kartacek

Kartáček má vysoce výkonný magneticky zavěšený akustický motor, vyvinutý společně německými a japonskými odborníky, s více než 31 000 vibracemi za minutu a výkonovým točivým momentem, takže výkon zůstává nejen na vysokofrekvenčních vibracích motoru, ale také dokáže efektivněji přenášet výkon na hlavu kartáčku. Velmi dobře se tak dostane do těžko přístupných míst a dosahuje silnějšího čistícího účinku než běžný zubní kartáček.

Kvalitní sluchátka

Bezdrátová sluchátka Yenkee YHP 15BTBK Groove nabízí vysoce kvalitní hudební zážitky. Podporují Bluetooth telefonní hovory s funkcí opakovaného vytočení „naposledy volaného čísla“ a umožňují připojení dvou telefonů současně. Pro maximálně komfortní používání jsou sluchátka Groove vybavena  dotykovým ovládáním pro nastavení hlasitosti a výběr předchozí/další skladby.

darek sluchatka

Pro připojení zařízení bez podpory Bluetooth mají sluchátka externí vstup. Během poslechu hudby nebo cestování zajisté oceníte nízkou hmotnost, tenký design, perfektní pohodlí a rozměry Groove ve složeném stavu.

Raději knihu?

Mezi inteligentními dárky by neměla chybět inteligentní kniha. Šéfredaktor Jan Müller spolu s týmem redakce připravil stručný a přiměřeně optimistický průvodce 21. stoletím. Jak ustát zrychlující se čas? Na koho se spolehnout ve věku věčné změny? Jak vydělat na ekonomických turbulencích? Nejen na to by měla odpovědět jeho kniha Průvodce budoucností.

obalka

„Průvodce budoucností“ nabízí pohledy předních světových intelektuálů, vědců a novinářů. Čtenář tak vidí v souvislostech hlavní trendy. A sám si může odpovědět na otázku, jak se svět vyvíjí.

Jak malovat ve 3D

Tohle má být prý hit nejen pro děti. Pero 3D Polaroid Play umožňuje kreslení vlastních 3D modelů. Jde o samostatné zařízení, s jehož pomocí vytvoříte 3D tisk bez nutnosti použití počítače a speciální 3D tiskárny.

darek palroid tuzka

3D pero je velice lehké a snadno přenosné. Proto nemusíte tvořit jen doma, ale můžete si sbalit zábavu s sebou na cesty. Nekreslete pouze na rovný povrch, své umění teď můžete povýšit do prostoru. Přidáním dalšího rozměru docílíte toho, že si pouhým kreslením perem vytvoříte sošku, oblíbenou komiksovou postavičku nebo třeba klíčenku.

Kouzelná tužka

Unikátní výukový systém Albi hry Kouzelné čtení Elektronická tužka vašim dětem zprostředkuje informace zábavnou formou. Základní sada s tužkou a interaktivním Průvodcem kouzelným čtením vás uvede do světa zábavy, poznání a nových zážitků. Stačí se jen jemně dotknout tužkou jakéhokoli obrázku, nebo textu a hned se ozve zvuk, hudba, nebo zajímavá informace.

 

darek kouzelna tuzka

Tužka je výtečný společník na cesty, na návštěvě, nebo během deštivého odpoledne, kdy děti hledají, čím se zabavit. S touto interaktivní elektronickou tužkou můžete využívat jakýkoli výrobek s logem Kouzelné čtení. Součástí tužky je otvor pro sluchátka a pro externí paměťovou Micro SD kartu s kapacitou 16 GB (sluchátka ani paměťová karta nejsou součástí této sady).

Edukativní a kooperativní

V kooperativní hře Detektiv se z hráčů stávají vyšetřovatelé nejmodernější vyšetřovací agentury na světě – Antares. Každý vyšetřovatel má jedinečné schopnosti a dovednosti. Aby však vyřešil případ, musí získávat informace a hledat a pronásledovat stopy, které jsou představovány balíčkem karet.

darek detektiv

Na konci hry hráči odpovídají na otázky a získávají vítězné body. Podle počtu získaných bodů tak může hráč zvítězit, nebo prohrát. Kdo se stane nejúspěšnějším vyšetřovatelem? Hra Detektiv je určena od 16 let a zahrát si ji může až 5 hráčů. Délka jedné hry je dvě až tři hodiny. 

Modelingová školička

Nakonec ještě něco pro slečny, ale vlastně nejen pro ně, poněvadž modelové jsou taky potřeba. Modelingová školička Rose Pose (pro děti 6 až 11 let) a Škola modelingu Rose Pose (pro teenegery ve věku 12 až 15 let) jsou zájmové kroužky, kterými můžete udělat radost svým ratolestem.

Související…

Jak se o Vánocích nepřejíst, když vůle nezabírá
Kateřina Hájková

Jedná se o netradiční pohybovou aktivitu, při které se děti a mladí lidé učí správnému držení těla, pózování před fotoaparátem a přehlídkovým choreografiím.

rose

A taky získávají první zkušenosti. Mohou se účastnit módních přehlídek a reklamních castingů. Projekt má ambici být společensky přínosný. Klade si za cíl smysluplným způsobem naplňovat volný čas dětí a teenegerů. Ukázat jim správný a zdravý směr v oblasti stylu, módy, kosmetiky, péče o tělo a lifestylu. Škola i školička probíhají v Praze 7, kurzy stojí 4900 korun na půl roku. Více informací získáte na stránkách pořádající agentury Verona.

foto: archiv

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...