fbpx

Nádherné vzpomínky, které si uchováte navždy? Jsou nevěsty, které by nejraději zapomněly

Zveřejněno: 21. 11. 2018

„Byl to, upřímně, nejlepší den mého života,“ opakují nevěsty (a někdy i ženichové) celého světa. Opravdu? Nejlepší den života? I když se nevyspíte, pořádně se neuvolníte, čeká se od vás, že se nasoukáte do upnutého oblečku, a navíc musíte korigovat místnost plnou opilých přátel? Magazín Broadly lehce ladí mýtus o šťastných nevěstách na pravou nebo levou míru.

Související…

Svatební koordinátorka nejen o svatbách za půl milionu
Kateřina Hájková

Kromě všeho výše zmíněného je na svatbě ještě ta rodina a „emočně vypjaté situace“. To vše musí hlavně nevěsta zvládnout při zachování maximálního sexappealu. Svatby jsou pro mnohé výjimečné události, přesto skýtají nezměrný potenciál pro drama a katastrofu. A i když na fotkách většina vypadá idylicky, jen málokterá novomanželka přizná, že si svůj velký den zas až tak neužila. Zde jsou příběhy několika z nich, které se nakonec přiznaly. Jejich jména jsou ovšem přece jen změněna.

Sarah

Moje nejlepší kamarádka „zapomněla“ přijít a proslov mého otce se skládal jen ze čtyř slov: „Děkuji, že jste přišli.“ Aby toho nebylo málo, někdo mi „jako vtip“ během hostiny ukázal příšerné fotky mého manžela z jeho rozlučky se svobodou. Překvapivě, i po mnoha letech, jsme stále svoji.

Jolene

Nesnášela jsem každou minutu toho dne, protože jsem věděla, že dělám špatnou věc. Brečela jsem dokonce i v autě na cestě do kostela plného sedmdesáti hostů. Ne proto, že bych byla šťastná, ale proto, že jsem si začala uvědomovat tu chybu.

svatba auto

Je to tak šťastná chvilka! A ještě tak do rána bude...


Každý si ale samozřejmě myslel, že jsem pouze nervózní nevěsta. Pár dní předtím jsem se samozřejmě pokoušela svatbu odvolat, nikdo mě ale neposlouchal, a ženich dokonce vyhrožoval, že se zabije.

Hostina se konala na pláži, kterou pro změnu zničila bouře. Takže koktejly nebyly a barbecue taky ne.

Na konci dne ze mě zbyl jen uzlíček nervů. Dostala jsem panický záchvat na záchodech a můj tchán (bůh mu žehnej) mě propašoval zadním východem do auta. Zbytek večera jsem strávila zamčená na záchodě doma, dokud můj manžel neusnul. Opustila jsem ho pár měsíců poté. Manžela. Ten záchod o něco dřív.

Amy

Své svatební ráno jsem strávila sama. Jen si pamatuji, jak sedím na posteli, v ruce šaty a říkám si: tohle je fakt hrozný. Přímo na „našem“ tanečním parketu požádal o ruku mojí sestry její přítel. A ona si vynutila, že první tanec večera budou mít oni. Byla jsem tak naštvaná, že jsem většinu dne protancovala sama.

Meg

Při tom velkém dnu vešel přítel mé matky omylem do obřadní síně za zvuku slavnostní hudby předtím, než jsem to stihla udělat já, a ukradl mi tak můj výjimečný moment. Byla jsem jak šílená.

svatebcane

Štěstí se dá najít všude. Třeba když na vaší svatbě někdo někoho nečekaně požádá o ruku


Celý zbytek dne se mluvilo jenom o tom. Hostina se konala na pláži, kterou pro změnu zničila bouře. Takže koktejly nebyly a barbecue taky ne. Všichni jsme se tísnili v konferenčním pokoji. Navíc jsem byla těhotná a nemohla se opít.

Rosa

Těsně předtím, než jsme odešli do kostela, mi matka přiznala, že si vyzkoušela mé svatební šaty a otec ji při tom vyfotil. Naše svatební dary byly během hostiny ukradeny a proslov mého svědka se celý točil kolem jeho vlastní svatby. Moje tchyně se na svatbě objevila v černém od hlavy až k patě a všem na potkání vyprávěla o tom, jak smutný den to pro ni je, protože přichází o jediné dítě.

Nebojte se, jsem dobrý golfista a nikoho netrefím.

Jeden z hostů přišel pozdě, celý zpocený a v kraťasech, prý se předtím ještě musel dívat na Wimbledon. Nás fotograf focení na poslední chvíli zrušil. Můj otec to tajil kvůli tomu, abych nepanikařila, a nahradil onoho fotografa jiným, který běžně fotí mrtvoly v místní nemocnici.

Rachel

Můj snoubenec je z Jižní Afriky, a proto jsme se brali v Durbanu. Měla jsem jen dvě podmínky: nechtěla jsem se brát v soukromé rezidenci a chtěla jsem dýdžeje. Manželův otec nám uspořádal slavnost v soukromé rezidenci a najal živou kapelu.

svatba alkohol

Jsem velice ráda, že jsem si tohle vzala. Nejde to vzít ještě zpátky?


Během jídla začal neznámý host přímo před námi hrát golf. Můj kamarád šel k němu a slušně se ho zeptal, jestli se nezbláznil. On odpověděl, že pouze trénuje na utkání. „Nebojte se, jsem dobrý golfista a nikoho netrefím.“ Noc před svatbou se navíc můj snoubenec tak zfetoval, že byl během celého dne mimo. Vzpamatoval se až dva týdny poté.

foto: shutterstock, zdroj: Broadly

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...