fbpx

Když se setkáváte s potenciálními novými známostmi pouze online, zapomenete, jaké to je flirtovat v reálném prostředí

Zveřejněno: 1. 4. 2022

Je lepší se seznamovat online, nebo raději v baru? Před třiceti lety bychom tuto otázku nemuseli řešit, online prostředí vlastně neexistovalo a už vůbec nikdo si neuměl představit, že by se lidé mohli seznamovat prostřednictvím počítače. Nyní se ovšem ukazuje, že právě online lovení známostí zhoršuje naši schopnost najít si někoho jen tak na ulici nebo v kavárně.

Aplikace nabízejí obrovský výběr partnerů a poměrně rychlý způsob kontaktování. Pokud se ti dva navzájem „olajkují“, mohou si psát a později se setkat. Je to rychlé a praktické. Dá se dokonce říct, že na prvním rande o tom druhém dost víte. Navíc se zřejmě vyhnete prvotnímu odmítnutí.

Jak přijímat odmítnutí

Když už váš protějšek přišel, tak má zájem o něco víc. I samotné prvotní odmítnutí totiž probíhá jedním klikem, uživatel seznamovací aplikace celkem bez výčitek třídí a vyřazuje. O to větší obava ale existuje z reálného seznamování, tam musí přece neúspěch bolet daleko víc. Jde z toho přímo strach.

Aplikace vám tedy možná ušetří čas i peníze za útratu na baru, ale může vás i zradit. A to nejen tehdy, když jste si na seznamku dali místo vlastní podobizny fotku Bruce Willise.

Někdo naopak možnost rychlého online předvýběru vítá a po primárním oťuknutí se s vervou vrhne do opravdového seznamování. Jde o sebevědomí a ono online odmítnutí může naopak uživatele aplikace lépe připravit na odmítnutí reálné. Prostě se naučí „prohrávat“ a zjistí, že to není nic tak strašného. Upřímně řečeno, odmítnutí online je možná přijatelnější než kopačky naživo. Jde o jakýsi trénink.

Dát dohromady větu

Aplikace podle odborníků dodává sebedůvěru a klid pro normální život. Když vás online odmítne jeden partner, máte v zásobě dalších dvacet. A to se v reálném životě obvykle nestává. Na druhou stranu praxe v klikání asi neznamená, že budete lepší v reálném seznamování. Výhoda obrovského množství možností k seznámení se tedy může stát i nevýhodou. Jak se tyto možnosti podaří zužitkovat a přetavit v opravdové a navíc úspěšné rande, je už na jedinci samotném.

Otázka "Nemáš náhodou nějaký peníze?" také nebývá na první schůzce při placení dvojky vína zrovna sexy.

Protinázor je také očekávatelný. Seznamovací aplikace mohou být návykové, plýtvají časem uživatele a někoho mohou odradit od mluvení s lidmi v reálném světě. Aplikace vám tedy možná ušetří čas i peníze za útratu na baru, ale může vás i zradit. A to nejen tehdy, když jste si na seznamku dali místo vlastní podobizny fotku Bruce Willise. Mnohem horší je, když přijdete na rande a nedáte dohromady smysluplnou větu, pokud se tedy nedohodnete, že si budete s protějškem přes stůl raději esemeskovat. A otázka "Nemáš náhodou nějaký peníze?" také nebývá na první schůzce při placení dvojky vína zrovna sexy.

Související…

Lhát na seznamkách je obvyklé. Lidé čekají, že lžou i ti na druhé straně
Jan Handl

foto: Shutterstock , zdroj: Washington Post

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...