fbpx

Chcete zlepšit partnerskou intimitu a dopřát si vzájemně opravdovou rozkoš? Objevte méně známé erotogenní zóny

Zveřejněno: 12. 8. 2023

Pokud si chcete sex a předehru opravdu užít, musíte se zajímat o celé partnerovo tělo. Poznání a pochopení erotogenních zón je klíčem k většímu sexuálnímu uspokojení. Ty hlavní erotogenní zóny asi všichni známe – klitoris a žalud penisu. Pokud ale chcete zažít opravdovou vášeň, je potřeba objevit a zaměřit se i na další místa.

„Erogenní zóny jsou oblasti těla se zvýšenou citlivostí, které vyvolávají sexuální vzrušení,“ říká klinická sexuoložka Megwyn Whiteová. Podle ní nelze určit celkový počet erotogenních zón, protože ty se u mužů a žen liší a navíc každý člověk je může mít jinde. Právě skutečnost, že každé tělo je jiné a každého vzrušuje stimulace jiných míst, vybízí k experimentování a objevování.

„Vzhledem k tomu, že každý člověk může mít jiné erotogenní zóny, je důležité, abyste s partnerem komunikovali o tom, co je vám příjemné. Je to zábavný způsob, jak poznat sebe sama a to, co se líbí vašemu partnerovi,“ říká Whiteová. Erotogenní zóny mohou hrát důležitou roli i pro vás samotné před masturbací. A pro stimulaci nemusíte používat jen prsty, můžete použít i speciální prstové vibrátory.

Pokud chcete při objevování nových erotogenních zón vsadit skoro na jistotu, Whitová doporučuje vyzkoušet stimulaci následujících částí těla:

Bradavky

Toto místo asi už většina z vás objevila. Každá bradavka má stovky nervových zakončení, jsou tedy velmi citlivé, a to do té míry, že někteří lidé mohou díky jejich stimulaci dosáhnout i orgasmu. Mnoho lidí má rádo jejich orální stimulaci – líbání, lízání nebo sání. Místo úst lze použít i sexuální hračky, které orální stimulaci dokáží napodobit.

m shutterstock 1323547349

Vnitřní stehna

Stehna jsou ze své vnitřní strany velmi citlivá, a tak i lehké, pomalé hlazení dokáže někoho pěkně rozpálit. Pomalými tahy se můžete přesunout i na zadní stranu stehen a na zadek. Všechny tyto oblasti mohou podle Whitové zvýšit propojení se svaly pánevního dna a nakonec nepřímo pomoci vyvolat orgasmické stahy.

Vnitřní zápěstí

Tohle místo může být pro mnohé překvapivě vzrušující! Zkuste partnerovo zápěstí jemně hladit, líbat či olizovat, abyste ho rozpálili. V návaznosti na to můžete své ruce proplést.

Zátylek

Náš krk je tak citlivý, že i sebemenší dotek může vyslat vlnu vzrušení až do slabin. „Dává to smysl. Vnitřní a zadní strana stehen, zátylek, a dokonce i klenby chodidel jsou propojeny se sexuálním centrem, a jsou tak skvělými oblastmi, na které se můžete kromě genitálií zaměřit,“ vysvětluje Whistová. Konkrétně na šíji zkuste jemný pohyb prsty, lehké foukání nebo líbání.

m shutterstock 315433952

Spodní část chodidel

Existuje důvod, proč jsou masáže chodidel tak příjemné. Dopřejte ji partnerovi a experimentujte s různými tahy a druhy tlaku, dokud nenajdete rytmus, který vám bude vyhovovat. Možná budete chtít vyzkoušet i sání a lízání prstů na nohou.

Pokožka hlavy

Pokud jste si někdy dopřáli masáž hlavy, znáte to příjemné mravenčení. Je to díky mnoha nervovým zakončením, která se v této oblasti nacházejí. Dopřejte partnerovi během předehry hlubokou a smyslnou masáž hlavy a zaměřte se na místa za ušima a těsně nad krkem. Kromě prstů můžete použít i speciální metličky, určené pro masáž vlasové pokožky.

Jak nejlépe uspokojit ženu?

Při orálním sexu se nemusíte zaměřovat jen na klitoris. I vulva má více erotogenních zón, i když klitoris je tou nejcitlivější oblastí s přibližně osmi tisíci nervy. „Ženy obvykle potřebují stimulaci klitorisu k tomu, aby dosáhly orgasmu. Při orálním sexu máte ale více možností a můžete experimentovat se stimulací více míst,“ říká Whitová. „Nespěchejte, prozkoumávejte různá místa vulvy, zapojte prsty a pozorujte reakce vaší partnerky, pulzování pánevních svalů, zvýšený průtok krve a lubrikaci.“ Experimentujte s různým tlakem a tempem. Zkoušejte líbání, sání nebo lízání a uvidíte, co nejlépe funguje.

m shutterstock 90093883 1

A jak muže?

Při hledání nejcitlivějších míst v oblasti penisu Whitová doporučuje zaměřit se na žalud, uzdičku, předkožku, šourek a varlata. „Žalud penisu je stejně jako žalud klitorisu nejcitlivější oblastí a je zde vysoká koncentrace nervových zakončení. Hned pod žaludem najdete uzdičku, což je vysoce erotogenní zóna, které se často nedostává dostatečné pozornosti. Váš jazyk a ústa jsou schopny současně svírat žalud penisu a zároveň stimulovat uzdičku. Také můžete ústy přejíždět po citlivé kůži penisu a zároveň ve vlnách jazykem tlačit na různá místa.“ A stejně jako u vulvy, i tady je možné zapojit ruku, která může pomoci s masáží.

Když se vám podaří objevit nová erotogenní místa, můžete zjistit, že se zároveň s tím prohlubuje vaše partnerská intimita. A třeba díky tomu stoupne i vaše sexuální sebevědomí.

Související…

Smyslný či výstřední? Poznejte svůj erotický jazyk a vylepšete postelové hrátky
Dominika Glaserová

foto: Shutterstock, zdroj: Lifehacker

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...