fbpx

Smyslný či výstřední? Poznejte svůj erotický jazyk a vylepšete postelové hrátky 1 fotografie
Zdroj: Shutterstock

Možná už jste slyšeli o pěti jazycích lásky. Vyjadřují nejen to, v jaké podobě lásku rádi přijímáte, ale také to, jak ji nejraději projevujete. Dnes se podíváme na pět erotických jazyků

Zveřejněno: 22. 3. 2023

Stejně jako pět jazyků lásky funguje jako rámec pro vyjadřování emocí, funguje pět erotických jazyků pro sexuální vztahy. „Je to kreativní způsob pohledu na sexuální identitu, vytvořený somatickou sexuoložkou a sexuální pedagožkou Jaiyou. Může být pro páry přitažlivější a zábavnější než snaha o škatulkování nebo klinickou diagnostiku jejich sexuálního života,“ vysvětluje pro server Bustle sexuální terapeutka a sexuoložka Gloria Brameová.

Váš erotický jazyk vás učí nejen to, jak nejlépe prožívat rozkoš, ale také to, jak uspokojit svého partnera. „Rozděluje sexuální identity do pěti základních typů. Dívám se na něj jako na užitečný terapeutický nástroj, který lidem pomáhá zkoumat své sexuální potřeby beze studu,“ vysvětluje Brameová.

1. Energický

Pokud je váš erotický jazyk energický, zaměřujete se na dynamiku sexu. Předehra pro vás může být vzhledem ke spojení a napětí, které dokáže vyvolat, centrem dění. Sexuálně nabité aktivity, které nezahrnují doteky, jako je flirtování a škádlení, pro vás mohou být stejně příjemné jako samotný akt.

2. Smyslný

Lidé se smyslným jazykem se zaměřují na pět smyslů. Když jde o vaše potěšení, vstupuje do hry vše, co můžete vidět, cítit, ochutnat, slyšet a dotýkat se toho. Rádi si dáváte na čas a všechno skutečně prožíváte. Hrátky s voskem nebo experimentování s chutěmi či texturami pro vás mohou být skutečně vzrušující.

Jakmile se se svým protějškem zavážete k tomu, že poznáte jazyk toho druhého a začnete jej využívat pro vzájemné potěšení, pravděpodobně se váš sexuální život začne zlepšovat. Stručně řečeno: ve vědomosti je síla. A v posteli to platí dvojnásob.

3. Sexuální

Vyznavači sexuálního erotického jazyka jdou rádi přímo na věc. Potěšení jim přináší cokoliv týkající se samotného sexuálního aktu. Po romantické večeři tak namísto dlouhé předehry ocení spíše přímý skok do peřin. 

4. Výstřední

Ať už jde o dynamiku dominantní/submisivní nebo cokoliv jiného, pokud máte výstřední erotický jazyk, líbí se vám všechno, co je trochu „jiné“. Vaší sexuální identitě odpovídá hra s prvky, jako je bolest a rozkoš nebo výměna moci.

5. Měňavec

Pokud je váš erotický jazyk proměnlivý, přebíráte prvky ze všech uvedených typů. Jste přizpůsobiví, často tedy dokážete vyhovět potřebám jakéhokoliv partnera a v ložnici si užíváte širokou škálu aktivit.

Co když mluvíte jiným jazykem?

Porozumění vašemu erotickému jazyku z vás podle Brameové může udělat lepšího milence. „Pro páry, které se snaží sladit rozdíly v přístupu k intimnímu životu, může být koncept erotického jazyka velmi užitečný – jak z hlediska pochopení vlastní sexuality, tak sexuality partnera,“ vysvětluje. Zejména pak pokud máte s partnerem pocit, že se potýkáte s nějakou sexuální nekompatibilitou nebo problémy. „Na základě Jaiyiných pěti kategorií vám toto pochopení umožní s partnerem zahájit nové dialogy a dojít ke kompromisům tak, abyste se oba cítili vyslyšeni a nakonec i spokojeni,“ dodává.

Pokud tedy máte s partnerem odlišný erotický jazyk, není třeba se znepokojovat, říká Brameová. Jakmile se se svým protějškem zavážete k tomu, že poznáte jazyk toho druhého a začnete jej využívat pro vzájemné potěšení, pravděpodobně se váš sexuální život začne zlepšovat. Stručně řečeno: ve vědomosti je síla. A v posteli to platí dvojnásob.

Související…

Více orgasmů snadno a rychle? Přitopte pod kotlem, užijí si i začátečníci
Michal Švehla

foto: Shutterstock, zdroj: Bustle.com

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...