fbpx

Mějte seznam intimních fantazií a naučte se některé odmítnout, radí sexuální koučka 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Chcete s partnerem v posteli vyzkoušet něco nového, ale stydíte se s ním toto téma probírat? Nebo máte strach z odmítnutí? V takové chvíli se vám může hodit sestavit tzv. seznam Ano-Ne-Možná

Zveřejněno: 15. 1. 2023

Profesionální domina a královna newyorského sexuálního podsvětí Mistress Shayla Lange ho definuje jako „seznam žádoucích zvráceností a fetišů, které jsou ve vztahu vyloženy jako karty na stůl. Je to skvělý způsob jak zjistit, kde se s partnerem shodujete a kde naopak ne. Můžete si říct: Dobře, tohle chceme oba, tohle také a o tomhle si možná můžeme alespoň promluvit,“ říká.

Ke každé sexuální aktivitě tedy vy i váš partner na seznam připíšete „Ano“, „Ne“ nebo „Možná“. Seznam může zahrnovat doslova cokoliv, co ulpělo ve vaší paměti a přetavilo se na sexuální fantazii: třeba hra na otroka nebo svazování nebo...no, však vy si poradíte. Seznam ale určitě nepokládejte za závaznou dohodu o tom, co bude v posteli následovat. „Není to smlouva, kterou se k něčemu zavazujete,“ vysvětluje Princess Kali, zakladatelka KinkAcademy a sexuální koučka. 

Pozor na to, jak odmítnete

Společně se svým partnerem sepište všechny sexuální fantazie, které byste chtěli vyzkoušet. Pak jednu po druhé postupně zařaďte do kategorií Ano/Ne/Možná. Jakmile budete mít oba hotovo, své seznamy porovnejte.

Princess Kali nedoporučuje, abyste se seznam snažili zaplnit co nejvíce sexuálními aktivitami a čekali, kde se se svým protějškem střetnete. Raději se zkuste soustředit na pár věcí, které vás opravdu lákají a chcete je s konkrétním partnerem vyzkoušet nejvíce ze všech.

Pokud něco nechci dělat, neznamená to odmítnutí partnera, špatně formulovaná odpověď ale může poškodit dynamiku vztahu a jistým způsobem dokonce znehodnotit předešlé sexuální zážitky.

Konec konců, prvním seznamem to nemusí končit. Můžete se k němu časem vrátit a některé nové věci na něj připsat a znovu s partnerem probrat, jak se k nim staví.

V souvislosti s tím také Kali upozorňuje: „Uvědomte si, jakým způsobem dáváte najevo svůj nesouhlas s některou z partnerem navržených praktik. Pokud něco nechci dělat, neznamená to odmítnutí partnera, špatně formulovaná odpověď ale může poškodit dynamiku vztahu a jistým způsobem dokonce znehodnotit předešlé sexuální zážitky. Vše je o způsobu, jakým svůj nesouhlas vyjádříme.“

Od sexu k pocitům

Seznam lze využít i pro konkretizaci vašich pocitů a toho, jak se při samotném sexu chcete cítit. „Chci se oproti partnerovi cítit malá a bezmocná, ale zároveň se nechci cítit jako prostitutka nebo být ponížená,“ říká Langeová. „I to jsou věci, které můžete na seznam zařadit. Můžete totiž toužit po pozornosti, ale zároveň nezažívat neúměrnou bolest. Násilnější praktiky v tomto případě rovnou zamíří do kolonky Ne. Pozornost si můžeme získat řadou jiných způsobů než tím, že se necháme zbít,“ dodává.

Pojmenování a sepsání pocitů, kterých chcete docílit, vám může pomoci identifikovat všechny okolnosti, za kterých vám dané praktiky imponují a za kterých ne. Seznam má sloužit k tomu, abyste našli společnou cestu a respektovali volby druhé strany, nevyužívejte ho nikdy k tomu, abyste ukojili svou touhu na úkor spokojenosti partnera.

Související…

Nový trend zvaný situationship: Jak se liší od jiných typů vztahů a kdy ho ukončit?
Michal Švehla

foto: Shutterstock, zdroj: Cosmopolitan

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...