fbpx

Pokud tedy nechcete, aby váš profil byl jako ten příslovečný “z ostudy kabát”

Zveřejněno: 9. 3. 2018

V minulé sondě do sociálních sítí jsme si řekli, co bychom na facebooku rozhodně dělat měli. Nyní je potřeba dát palec dolů a říct si, čeho bychom se naopak měli vyvarovat. Jde o naše soukromí, bezpečnost našich osobních dat a také o naše psychické zdraví.

1) Nikdy nikomu cizímu neříkejte přihlašovací heslo k vašemu účtu. Porušujte jedině v okamžiku, kdy chcete během velmi krátké doby přijít o účet a už nikdy ho nedostat zpět.

2) Nezaplavujte facebook fotkami vašich dětí. Nejenom proto, že tím budete dělat radost pedofilům a štvát vaše přátele. Dobrý důvod proč to nedělat může být i ten, že se to možná vašemu potomkovi vůbec nelíbí.

3) Nezakládejte profily vašim, ideálně ještě nenarozeným, dětem. Nejenom, že tím budete porušovat všechna pravidla, ale navíc to bude velmi neurvalé vůči někomu, kdo se něčemu tak hloupému nemůže bránit.

4) S politickými názory zacházejte s rozvahou. Na váš profil sice patří, ale všeho s mírou. Dobrý důvod může být ten, že možná nechcete přijít o většinu přátel, ale stejně dobrý může být i ten, že váš budoucí zaměstnavatel se může vyděsit a nepřijmout vás.

5) Šmírovat bývalou/bývalého, současnou/současného či budoucí/budoucího není dobré pro vaše zdraví, ale ani pro lidi okolo vás. Pokud vás ovládá podobná posedlost, zkuste si tyhle tolik chtěné účty prostě preventivně zablokovat.

Čtěte také:

Jeden facebook vládne všem: Jak velký Mark utkal svou síť 

Časy se mění: Zakladatelé sociálních sítí varují před sociálními sítěmi

Máte hodně přátel na facebooku? Zřejmě budete materialista

6) Psát si na facebook důvěrné vzkazy sice nevypadá jako něco nebezpečného, ale pravda je, že tohle tam opravdu nepatří. Nikdy nevíte, kdo všechno si to ještě čte.

7) Posílat vašemu partnerovi či partnerce nahaté fotografie vypadá chvíli jako skvělý nápad, ale dobré to bude do okamžiku, než se rozejdete a tyhle vaše fotky se někde objeví veřejně. Revenge porn už má na kontě hodně obětí.

7) Používat společný profil s vaším partnerem je opět nejenom v rozporu s Pravidly (což vem čert), ale celé je to tak nějak trochu příznakem nedostatečné vyspělosti. Dopřejte si trochu toho soukromí alespoň na facebooku.

8) Vkládat sto příspěvků denně o každém up***nutí, které se vám událo, určitě můžete, ale pokud možno si na to založte účet, ve kterém nebudete mít žádné přátele. Byť, pravda, on i ten, kde jste je měli, bude po takové kadenci příspěvků velmi brzy bez přátel.

9) Přivlastňovat si ty třeskutě vtipné statusy, fotky a videa od cizích lidí, zejména ty, kterých je facebook ten den plný. Rozhodně dobré, pokud chcete mít co nejméně přátel. Oni sice asi přáteli být nepřestanou, ale velmi rychle vás přestanou sledovat nebo si od vás dají na 30 dní pauzu.

10) Být 24/7 negativní a na všechno si jenom neustále stěžovat může jednomu ulevit, ovšem v dlouhodobém hledisku to nikam nevede. Ale na to už jste možná přišli.

foto: Profimedia

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...