fbpx

V teniskách se světem prostě kráčí lépe. Nejen ženy se teď mohou hrdě hlásit k pohodlí jako k životnímu stylu bez rizika, že utrpí jejich image módní ikony

Zveřejněno: 1. 2. 2022

I muži mohli do svého šatníku v posledních letech pustit tenisky také tam, kde by dříve byly považovány za módní faux pas. Pevně se tedy uchytily v dámském i pánském šatníku, v tom dětském nemluvě a odejít se rozhodně nechystají. Pohodlí se totiž vzdáváme skutečně neradi.

Tenisky jsou nejoblíbenějším typem obuvi

Není o čem pochybovat. Ať již milujete tenisky Adidas, nebo si je vybíráte ze sortimentu jiných top fashion značek, neprohloupíte, ať si je oblečete k jakémukoliv outfitu. Lodičky na podpatcích už nejsou jedinou obuví k pracovnímu kostýmku, k sukni ani k šatům. Dokonce i formálnější střihy a decentnější látky se rády potkají s teniskami a vzájemně jim to skutečně sluší.

Opět se můžeme z práce vydat domů po vlastních, protože „reálná dojezdová vzdálenost“ tenisek se nedá s nepohodlnými podpatky vůbec srovnávat.

Ženy jásají. Žádné otlaky, vbočené palce, bolavé nohy, záda či hlava kvůli nevhodné obuvi. Konečně jde bez újmy zdolat strmé schody, doběhnout na tramvaj i stačit svým dětem. Opět se můžeme z práce vydat domů po vlastních, protože „reálná dojezdová vzdálenost“ tenisek se nedá s nepohodlnými podpatky vůbec srovnávat.

Velkou výhodou fashion tenisek je, že přestože jsme radikálně proměnily v posledních letech svůj botník, nemusely jsme jako ženy příliš sahat na šatník ani na doplňky. I když možná o něco častěji si s sebou jako partnera na den vezmeme módní dámský batoh, nemusely jsme zapomenout ani na dámské kožené kabelky. Dokonce i ty nejluxusnější se s našimi teniskami skvěle doplňují. Nenásilné teniskové outfity vytvořily zajímavé mixy stylu, které nás baví. A často nemusíme měnit celý outfit, abychom vypadaly jinak. Obvykle stačí vyměnit jen tenisky, nebo je nakombinovat s jinou kabelkou.

I pánské tenisky prožily svoji renesanci

Úspěšně převzaly roli pánských polobotek. Na rozdíl od nich jsou více bezúdržbové, o pohodlí nemluvě. I když nejste zrovna sportovec, tenisky vaši image vylepší. Někdy je těžké uhádnout, zdali má muž pod trikem nějaké to bříško navíc, nebo jde o svaly. Tenisky se jednoznačně přikloní k druhému názoru, ať je pravda jakákoliv.

Možností, pokud jde o výběr tenisek, mají muži spousty. No a díky značkám, jakou je Skechers, není jejich nákup nepříjemný ani pro náš účet. Dobrá cena přitom rozhodně není synonymem pro nižší kvalitu. Více raději utraťte tehdy, když si budete vybírat nepromokavé outdoor boty či funkční běžecké tenisky.

I dětské boty dnes fandí teniskám

Zatímco dříve byly tenisky spíše výsadou kluků, dnes již holčičky v nepohodlných balerínách příliš nevidíte. Tenisky se hodí ke slavnostním šatům do loutkového divadla i na koncert Mira Jaroše nebo Míši Růžičkové.

Do školky, do školy, na procházku, na výlet, k babičce i za kamarády – malé princezny „baletí“ ve svých pohodlných teniskách. Když na nich ještě září pohádkoví hrdinové z Disney pohádek, o to lépe. Snad nejvkusnější dětské boty, třeba s Mickey Mousem a Minnie, má ve svém sortimentu již několik sezón CCC. Tyto boty děti milují.

Tenisky pro celou rodinu

Noste tenisky! Zdraví pro nohy a celý pohybový aparát nabízí těm nejmladším i těm nejstarším. Nemusíte váhat, jestli je teniska vhodná pro batole – je! Pro babičku či dědu – rozhodně ano! A jak v nich omládnou! Jako fashion obuv pro muže a ženy jsou dnes samozřejmostí. Teniskománie zachvátila botníky po celém světě. Poznáváme díky ní nové značky, ale často se dáváme i na vlastní DIY tvoření. 

Už vás nebaví vaše sice týden nové, ale pouze čistě bílé tenisky? Chopte se akrylových popisovačů a předělejte je k obrazu svému. Možná se vám povede kousek, jaký vám budou všichni závidět. Malujte, lepte různé kamínky, nebojte se lesku ani fluo barev. Odvážná móda je povolena a tenisky ke crazy nápadům doslova vyzývají. Bez ohledu na věk toho, kdo je má v botníku.

Související…

Podle čeho vybírat tenisky? A jaký typ tenisek vlastně existuje?
Komerční článek

foto: Depositphotos

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...