fbpx

Jeden dárek, tisíc příběhů. Pokud pod stromeček nadělíte předplatné Audioteka Klubu, zajistíte rodině, přátelům či kolegům neomezený poslech vybraných audioknižních skvostů. Streamovat pak mohou od klasiky po zbrusu nové formáty v čele s audioshow, sitcomem a denním seriálem. Vám samotným tituly z Audioteky zpříjemní chvíle volna nebo dlouhé cesty na sváteční rodinné návštěvy

Zveřejněno: 21. 12. 2021

Audioteka Klub je v Česku první streamovací platforma s audio obsahem. Členové si v ní mohou za měsíční předplatné 199 korun dle libosti pouštět kterákoliv z děl dostupných v klubovém katalogu. V současnosti jich je přibližně tisícovka a nabídka se stále rozrůstá.

Jedinečné audio efekty

Tituly Audioteky vynikají provedením. Nejenže jim propůjčují hlasy hvězdní interpreti jako Petra Špalková, Martin Myšička, Jiří Lábus, David Prachař nebo Martin Stránský. Řadě z nich se dostává tzv. superprodukčního zpracování, které je kromě špičkových hereckých výkonů založeno na precizním zvukovém plánu. Posluchači si tak děj příběhu vychutnají na pozadí originálních audio efektů a mnohdy i autentické hudby, podobně jako je tomu u filmů. To vše dodává audioknihám jedinečnou atmosféru a zajistí intenzivní zážitek. I tyto skvosty samozřejmě najdete v Audioteka Klubu. Jejich poslech si užijete s pomocí mobilní aplikace Audioteka pro Android nebo iOS – jak v online, tak offline režimu.

Členství lze na 14 dní zdarma vyzkoušet, a tak se o jeho přednostech můžete sami přesvědčit. Třeba při poslechu našich tipů.

Členství v Klubu přináší i další výhody. Patří k nim exkluzivní obsah a předpremiérový přístup k vybraným novinkám. K tomu ještě získáte zvýhodněnou cenu na další tituly z kompletní nabídky Audioteky, která zahrnuje téměř sedm tisíc audioknih. Členství lze na 14 dní zdarma vyzkoušet, a tak se o jeho přednostech můžete sami přesvědčit. Třeba při poslechu našich tipů.

Jiří Havelka: Agent

Netradiční dokumentární audioseriál tvoří třiadvacet dílů, z nichž každý odpovídá jednomu z posledních dní Alexandra Litviněnka. Příběh mapuje dění od momentu, kdy bývalý ruský agent a nekompromisní kritik Putina vstoupil do lobby hotelu Millenium, po okamžik, kdy podlehl otravě radioaktivním poloniem.

audioteka jiri havelka agent cover zdroj archiv audioteka.cz

V precizně vystavěném scénáři se prolíná rekonstrukce událostí, jak je zažil sám Litviněnko a jeho blízcí, i jak jsou zaznamenány ve výpovědích svědků a v soudních záznamech. V hlavních rolích excelují Jaroslav Plesl, Klára Melíšková, Ivan Trojan a Martin Myšička.

Dita Fuchsová: Rodiče, neblbněte!

Užitečné rady i cenné osobní zkušenosti s rodičovstvím a výchovou přináší seriál Rodiče, neblbněte!. Co jeden z deseti dílů, to přední česká herečka nebo herec v životní roli rodiče. Aňa Geislerová, Klára Pollertová-Trojanová, Jiří Dvořák, Matouš Ruml a další se o své zážitky podělí v diskuzi s autorkou scénáře a zároveň moderátorkou Ditou Fuchsovou.

audioteka rodice neblbnete cover zdroj archiv audioteka.cz

Ke slovu se dostane také poradenský psycholog Jan Svoboda, který povídání prokládá odbornými vstupy a postřehy. Příjemná a svižná audioshow nabízí nejen odpočinek a zábavu, ale také praktické tipy pro výchovu.

Hans Ch. Andersen: Sněhová královna

Příběh o síle přátelství a kouzlu lásky není třeba představovat. Zajímavé však je, že Audioteka při jeho zpracování vychází z nekrácené verze, která u nás v dobách socialismu neměla své místo. Sněhová královna je audioknižní premiérou Ivy Janžurové, která se zhostila role vypravěčky.

audioteka snehova kralovna cover archiv audioteka.cz

Ústřední postavy promlouvají hlasy Jana Ciny (Kay), Anny Fialové (Gerda) a Kateřiny Winterové (Sněhová královna). Dokonalý zvuk a efekty vás rychle vtáhnou do děje. Získá si vás i ústřední píseň Tichý hlas závějí, jejíž text napsala písničkářka Radůza.

Lutz Hübner: Úča musí pryč

Osobitá komedie rozehrává příběh pěti rodičů, kteří mají společného nepřítele – učitelku svých dětí z 5. B. Z pohledu rodičů je to právě ona, kdo může za zhoršující se prospěch žáků i houstnoucí atmosféru ve třídě. Jak ale ukazují vtipné a často nesmlouvavé dialogy mezi rodiči a učitelkou i domnělými spojenci navzájem, pravda bude někde jinde.

audioteka uca musi pryc cover zdroj archiv audioteka.cz

Třaskavé situace, překvapivé zvraty a skvostné herecké výkony dělají z této hořkosladké komedie momentálně posluchačsky nejúspěšnější audioknihu tuzemské superprodukce. V hlavních rolích se můžete těšit na Lindu Rybovou, Davida Prachaře, Kristýnu Frejovou, Janu Janěkovou mladší a Igora Chmelu coby rodiče a na Petru Špalkovou, která se představí jako učitelka.

Další informace a pestrý výběr audioknih najdete na www.audioteka.cz.

Související…

Audioknihy, které stojí za poslech. Vybírejte v rámci narozenin Audioteky
Komerční článek

foto: Audioteka, zdroj: Audioteka

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...