fbpx

Automobilka Volvo nabízí ke každému novému plug-in hybridnímu vozu elektřinu na první rok zdarma. A k tomu připraví řadu modelů, které budou coby předem nakonfigurované vozy rychleji dostupné zájemcům o tento moderní způsob přepravy

Zveřejněno: 20. 11. 2019

Společnost Volvo Cars je první automobilkou, která pro každý model svého portfolia nabízí plug-in hybridní variantu. K úsilí snížit dopad provozu svých vozů na životní prostředí pomocí plug-in hybridní technologie se švédská automobilka přihlásila již v roce 2011 uvedením předchozí generace kombi V60 s nabíjitelnými bateriemi v kombinaci s naftovým motorem.

Nová platforma SPA, na které vyjíždějí současné modely včetně vrcholných řad S90, V90 a XC90, už proto byla od začátku navržena tak, aby pojala dostatečně objemné akumulátory bez zásadního vlivu na vnitřní prostor, komfort nebo jízdní vlastnosti. I díky tomu je SUV XC90 schopno nabídnout plug-in hybridní verzi i u sedmimístné konfigurace. Není proto divu, že dnes již jezdí po celém světě přibližně 102 tisíc plug-in hybridních vozů Volvo moderní konstrukce na platformě SPA.

V ten pravý čas

S rozšiřující se nabídkou modelů do zásuvky lze očekávat ještě větší zájem zákazníků, proto Volvo od roku 2020 ztrojnásobuje kapacitu pro výrobu plug-in hybridních verzí. Současně se automobilka rozhodla podpořit zájem o tyto vozy uhrazením nákladů na elektřinu za první rok provozu, a to v rámci programu Recharge.

vcc10746 1140x760b.jpg

S Volvem teď můžete dobíjet první rok zdarma. Stačí najít tu správnou dobíjecí stanici


Uživatelé si tak budou moci přechod na elektrický pohon nejen zpříjemnit, ale také se díky tomu naučí využívat naplno všechny výhody nového typu pohonu. Tedy lokálně bezemisní cesty v čistě elektrickém režimu Pure nebo hospodárnou jízdu na dlouhé vzdálenosti v režimu Hybrid.

V zimě si uživatelé mohou „ze zásuvky“ vůz předem vytopit, v létě zase vychladit.

Pravidelné dobíjení akumulátorů je výhodné nejen z hlediska ekonomiky provozu a bezemisního provozu, ale jízda na elektřinu také šetří například brzdový systém. To proto, že při běžném způsobu jízdy se ke zpomalování využívá elektrická soustava vozu, která takto dobíjí akumulátory. Vozy Volvo také nabízejí možnost upravit teplotu v kabině, dokud je auto připojeno k síti. V zimě si tak uživatelé mohou „ze zásuvky“ vůz předem vytopit, v létě zase vychladit a takto dopředu temperovaný automobil za jízdy vykazuje nižší spotřebu energie.

Výhody programu Recharge

Všechna nová plug-in hybridní volva, která budou objednána od 16. října 2019 do 15. října 2020, získají v rámci akční nabídky „Elektřina na jeden rok zdarma“ refundaci nákladů na elektřinu za prvních 12 měsíců užívání vozu. To znamená, že majiteli auta (nebo hlavnímu řidiči firemního vozu) bude proplacena cena za elektrickou energii, kterou spotřeboval při nabíjení svého plug-in hybridu v prvním roce jeho provozu. Spotřeba bude zaznamenána prostřednictvím aplikace Volvo On Call po její aktualizaci (ta je v plánu přibližně v průběhu dubna až června 2020). Aplikace Volvo On Call navíc umožní průběžně sledovat, jak důsledně nebo efektivně a také po jakou dobu využíval elektrifikované jízdní režimy.

Další zajímavou novinkou v prodeji plug-in hybridních vozů Volvo je nabídka vybraných modelů Recharge, které dostanou sladěnou výbavu, barvy a čalounění a ponesou označení „Volba designéra“. Zásadně se tím zkrátí čekací lhůty na nový vůz s pokročilou technologií pohonu a zájemci si budou moci vybírat ze specifikací, které vznikly na základě doporučení specialistů přímo v automobilce.

Související…

Volvo je nejúspěšnější značkou Motor Awards 2019
Milada Kadeřábková

foto: Volvo Cars, zdroj: Volvo Cars: Jeden rok elektřiny zdarma

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...