fbpx

Na začátku listopadu v Thajsku končí letní monzun, který je spojován s obdobím dešťů. Vystřídá ho zimní monzun, jenž trvá přibližně do února a vyznačuje se minimálním množstvím srážek v kontinentální části země

Zveřejněno: 1. 11. 2019

Plánujete odcestovat na exotickou dovolenou? Právě podzimní a zimní měsíce jsou ideální dobou pro návštěvu Thajska. Proč se vyplatí na zimu odcestovat právě tam? A čím si vás tato asijská země zaručeně získá?

Na začátku listopadu v Thajsku končí letní monzun, který je spojován s obdobím dešťů. Vystřídá ho zimní monzun, jenž trvá přibližně do února a vyznačuje se minimálním množstvím srážek v kontinentální části země. Díky tomu je Thajsko během zimy vyhledávaným cílem turistů.

Země přeje jak turistům, kteří vyhledávají dovolenou v turistických rezortech, tak i nezávislým cestovatelům, kteří touží po svobodném objevování skrytých krás.

Pokud letíte do tropické oblasti poprvé, počítejte s výraznou změnou klimatu. Charakteristické je horké počasí s vlhkým vzduchem. Na přechod se sice nedá dopředu připravit, adaptace ale nebývá dlouhá.

Zájezdy i nezávislí cestovatelé

Exotické Thajsko je turisty oceňováno pro přátelskou atmosféru, příznivé ceny a obrovské množství přírodních krás. Země navíc přeje jak turistům, kteří vyhledávají dovolenou v turistických rezortech, tak i nezávislým cestovatelům, kteří touží po svobodném objevování skrytých krás Thajska. Ať už se vydáte na exotickou dovolenou po vlastní ose, nebo přes cestovní kancelář, nezapomeňte si prostudovat průvodce po Thajsku, ve kterém se dozvíte mnoho cenných informací a rad.

Co je tedy například dobré vědět o Thajsku?

  • Při seznamování se nepodávají ruce! Pozdrav spočívá v sepnutí rukou a uklonění hlavy.
  • Thajcům se nesahá na hlavu! Hlava je považována za posvátnou.
  • Do chrámů a posvátných míst se chodí bez obuvi! Nutné je zakrýt si také odhalená ramena a kolena.
  • K soše Buddhy se nikdy neotáčí zády! Otočení zády představuje projev neúcty.

Nejkrásnější ostrov Phuket

K nejoblíbenějším destinacím Thajska patří ostrov Phuket, který byl dříve známý jako Talang. Phuket se rozprostírá v jihozápadní části země. Turisty je nejvyhledávanější západní pobřeží ostrova, které je lemováno písčitými plážemi s výborným zázemím.

Thajské pláže nepatří soukromým subjektům, tudíž ani hotelům, díky tomu jsou i před luxusními hotely přístupné veřejnosti bez omezení.

Přímo na plážích naleznete stánky s občerstvením a plážové bary, za plážemi se pak vyjímají obchody a hotelové resorty. Zajímavostí je, že thajské pláže nepatří soukromým subjektům, tudíž ani hotelům, díky tomu jsou i pláže před luxusními hotely přístupné veřejnosti bez omezení.

Freedom Beach: skrytý klenot ostrova

Každý, kdo plánuje zavítat na Phuket, jistě zamíří na některou z nejslavnějších pláží. K nejvyhlášenějším patří Patong Beach, Karon Beach či Kata Beach. Ujít byste si neměli nechat ani méně známé pláže, které překvapí klidem a dokonalým souzněním s přírodou. A právě takovou je Freedom Beach, která je považována za skrytý klenot ostrova.

Pláž svobody se nachází na výběžku jižně od města Patong. Vede k ní strmá pěší cesta, jejíž zdolání vás odmění pohledem na tři sta metrů dlouhou pláž s hebkým pískem a nekonečným výhledem na Adamanské moře.

Související…

Co nabízí dovolená ve Spojených arabských emirátech? Luxus a neomezené možnosti
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: cKlub

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...