fbpx

Od šedesátých let 20. století emiráty hospodářsky vzkvétají díky těžbě ropy. Zbohatnutí země přineslo rozvoj infrastruktury a také turistického ruchu. V posledních dvaceti letech stoupá počet turistů, kteří Spojené arabské emiráty navštíví

Zveřejněno: 19. 8. 2019

Toužíte po dovolené jako z pohádky Tisíce a jedné noci? Přejete si poznat podmanivou orientální atmosféru Blízkého východu? Pak navštivte Spojené arabské emiráty. Země nabízí mnoho atrakcí a turistické vízum získá každý Evropan.

Země plná kontrastů a bohatství

Spojené arabské emiráty (SAE) jsou zemí plnou kontrastů. Zemí, ve které je 85 % hospodářství založeno na těžbě a zpracování ropy. Zemí, ve které jsou propastné rozdíly mezi bohatou elitou šejků a obyčejnými lidmi. A zemí, ve které je ze tří milionů obyvatel pouze pět set tisíc domácích. Zbytek tvoří zahraniční obchodníci a dělníci. Vítejte ve Spojených arabských emirátech.

Turisty láká především podmanivá atmosféra orientu, luxusní dovolená za přijatelnou cenu a věčně prosluněné pláže.

Historie emirátů sahá hluboko do starověku, kdy území patřilo pod nadvládu Persie. Přibližně v 8. století vznikají jednotlivé emiráty, které v průběhu historie více či méně mezi sebou soupeřily o území. Koncem 18. století území ovládli Britové. Současné Spojené arabské emiráty vznikly v roce 1971 po odchodu Britské armády. Uskupení tvoří sedm konstitutivních emirátů, mezi které patří autonomní emiráty Abú Zabí, Adžmán, Dubaj, Fudžajra, Rás al-Chajma, Umm al-Kuvajn a Šardžá.

Co Spojené arabské emiráty nabízí?

Od šedesátých let 20. století emiráty hospodářsky vzkvétají díky těžbě ropy. Zbohatnutí země přineslo rozvoj infrastruktury a také turistického ruchu. V posledních dvaceti letech stoupá počet turistů, kteří Spojené arabské emiráty navštíví. Turisty láká především podmanivá atmosféra orientu, luxusní dovolená za přijatelnou cenu a věčně prosluněné pláže, které omývají vlny Perského zálivu.

Pokud se ptáte, co vidět v SAE, pak vězte, že jedna dovolená k poznání všech krásných míst a turistických lákadel nebude stačit. Hlavní město Abú Zabí, označované také jako Abú Dhabí, je centrem kultury, obchodu a také filmu. V moderním městě naleznete mnoho archeologických památek odkazujících na prastarou kulturu. Abú Zabí je zároveň vhodné pro odpočinek, neboť nabízí přes dva tisíce udržovaných parků a zahrad, které většinou doplňují osvěžující vodní prvky.

Vízová dohoda mezi Evropskou unií a SAE z roku 2017 umožňuje cestování s minimálním administrativním omezením.

Impozantní a hypermoderní architekturou okouzlí turisty Dubaj, jež je poseta originálními mrakodrapy. Dále v Dubaji naleznete luxusní obchodní domy a širokou škálu turistických atrakcí od aquaparků přes výlety do pouště, potápění v moři až po lyžování v krytém lyžařském areálu s rozlohou přes 22 tisíc metrů čtverečních.

Turistické vízum získá každý Evropan

České turisty při cestování do SEA nečekají omezující překážky vstupu do země. Vízová dohoda mezi Evropskou unií a SAE z roku 2017 umožňuje cestování s minimálním administrativním omezením. Příjezdové vízum Spojených arabských emirátů je turistům vydáno po příletu do země a jeho platnost je půl roku pro opakované příjezdy do emirátů.

Vízum opravňuje turisty strávit v zemi až 90 dní bez dalších administrativních úkonů. Podmínkou udělení turistického víza je platný cestovní pas.

Související…

Tipy a rady, které zajistí, aby se dovolená nezměnila v noční můru
Komerční článek

foto: cKlub, zdroj: cKlub

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...