fbpx

Miami: Exotické město USA, kde se v klidu domluvíte španělsky Dalších 5 fotografií v galerii
Miami Beach April 2019, colorful Art Deco District at night - Snímek

Miami se od zbytku Ameriky značně liší. Spíše než ve Spojených státech se zde budete cítit jako v Jižní Americe

Zveřejněno: 1. 7. 2019

Miami je vyhledávaným turistickým cílem nejen všemi milovníky pláží, večírků a rušného nočního života. Tato floridská metropole je jakousi směsí různých kultur a lidí z nejrůznějších částí světa. Nejvíce je zde zastoupená především Latinská Amerika. Věděli jste, že Miami je považováno za její hlavní město?

Hlavní město Latinské Ameriky

Popravdě řečeno, Miami se od zbytku Ameriky značně liší. Spíše než ve Spojených státech se zde budete cítit jako v Jižní Americe. V tomto městě žije totiž největší latinskoamerická populace mimo Jižní Ameriku, město má velmi různorodou a mnohojazyčnou kulturu. Španělsky hovoří    70 % místních, v supermarketech a obchodech mimo centrum se s angličtinou prakticky ani nesetkáte.

miami 783519631

Takhle vypadá město zvenku. Zevnitř je mnohem přívětivější


V Miami převzali vládu především cizinci. Brazilci zde skupují byty, Francouzi otevírají nové kluby, Italové bary a Kubánci restaurace. Asi polovina obyvatel Miami nejsou Američané, přistěhovalci tvoří 41 % populace.

Šílení řidiči a levné ubytování

Co se týče ubytování a dalších služeb, vysokými cenami vás Miami nezaskočí. Popravdě řečeno, ve srovnání například s Londýnem, Paříží nebo Dublinem vám můžou připadat poměrně levné. Kromě hotelů si můžete pronajmout celý apartmán či pokoj přes Airbnb, ubytování zde seženete už od 30 dolarů za noc.

V Miami jsou asi ti nejhorší řidiči, často budete nevěřícně kroutit hlavou, jak někdo takový mohl dostat řidičák.

Jestliže míříte do Miami jen na pár dní, hledejte ubytování na Miami Beach. Nejenže budete blízko pláže, ale i rušného centra, kde se můžete procházet celý den. Jestliže budete ubytováni mimo Miami Beach, auto se pro vás stane nepostradatelnou součástí. Pronájmy aut jsou poměrně levné (25 dolarů na den), velmi dobře tady funguje také služba Uber. Pokud si pronajmete auto, měli byste mít na paměti, že v Miami jsou asi ti nejhorší řidiči, a často budete nevěřícně kroutit hlavou, jak někdo takový mohl dostat řidičák. A taky by vás nemělo překvapit, až kolem vás budou projíždět motorkáři bez helmy. Na Floridě není pro řidiče nad 21 let povinná.

miami 700326469

Metromover na okraji Miami. Hromadná doprava je tu zdarma


Jedna věc ale přeci v Miami zdarma je. Metro či v místním pojetí spíš visutá dráha Metromover má několik linií s pár zastávkami v centru města a můžete je využívat zcela bezplatně.

Co vidět v Miami

Proslulý Wynwood. Dříve to byla průmyslová čtvrť a ještě před pár lety patřila k nejnebezpečnějším v Miami. To se však změnilo a nyní je toto místo jedním z nejoblíbenějších k návštěvě, a to především díky módním butikům, restauracím, galeriím a hlavně barevným zdím (Wynwood Walls), které jsou výsledkem těch nejlepších světových pouličních umělců.

miami 239572255

Graffiti na Wynwood Walls. Občas se do pouličního umění zapojí i zaparkované vozidlo


Žádná návštěva Miami by nemohla být kompletní bez zastávky na South Beach. Plážová oblast patří k těm nejoblíbenějším v Miami a je nejen známou módní lokalitou. V závislosti na vašem osobním vkusu si můžete vychutnat válení se na pláži, prozkoumat architekturu nebo si užívat noční život na Miami Beach. Nezapomeňte si také projet slavnou promenádu Ocean Drive.

Nezapomeňte se podívat na pláž South Beach, do národního parku Everglades a samozřejmě také na Miami Beach.

Národní park Everglades patří k největším parkům ve Spojených státech. S 1,5 miliónu akrů bažin a pralesů je domovem několika vzácných a ohrožených druhů zvířat, včetně amerického krokodýla nebo pantera. Významná část parku je vyhraničená pro výzkumníky a nejrůznější dobrodruhy, řada běžných návštěvníků si však také přijde na své. Můžete si zaplatit vyjížďku lodí a nahlédnout do života krokodýlů, projet se na kánoi nebo si park projet vlastním vozem (vstupné 30 dolarů).

miami 755906755

Miami Design District: Tady se design stává součástí města


Mezi další oblíbené lokality patří například Miami Design District, hýřící luxusními módními značkami, obchodní centrum Bayside Marketplace, nacházející se v přístavu (tady si můžete zamluvit projížďku lodí a nahlédnout, kde bydlí slavní a bohatí, cena 14 dolarů na osobu). Předpovědí počasí se nemá cenu stresovat, protože v letních měsících jsou déšť a bouřky střídající se se slunečným počasím na denním pořádku. Nejvíce tady prší od června do září, kdy nastává období dešťů.

Související…

USA v záplavě fake news: Třetina mileniálů pochybuje, zda je Země kulatá
Luboš Heger

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...