fbpx

Přestaňte se koupat ve vlastním potu a investujte do klimatizace. Přináší s sebou totiž spoustu benefitů, nejen to, že vám ochladí prostředí

Zveřejněno: 16. 5. 2019

Pokud se připravujete na parné léto tím, že opravujete stínící techniku, měli byste spíše zapřemýšlet nad pořízením klimatizace. V okamžiku, kdy rtuť teploměru atakuje hranici 30 °C, zapínají lidé klimatizaci, která je schopna vykouzlit v místnostech příjemnou teplotu. Přestaňte se koupat ve vlastním potu a investujte do klimatizace i vy. Přináší s sebou totiž spoustu benefitů, nejen to, že vám ochladí prostředí.

Zatímco během parného léta klimatizace chladí, v zimě naopak dokáže vytápět. Přesně takové klimatizace jsou vyžadovány hlavně v kancelářských prostorech, kde není k dispozici klasické topení.

Proč ji pořídit do bytu?

Přestože v minulosti byly klimatizace odsuzovány, v dnešní době jsou naopak vychvalovány, neboť kromě chlazení vzduchu slouží k odvlhčování a ventilaci prostoru. Jelikož zařízení disponuje integrovanými filtry, dokáže vyčistit vzduch v místnosti a zbavit ho tak bakterií, prachu a dalších drobných nečistot. Ocení to především alergici.

Jaké klimatizace existují?

Sortiment je vskutku široký. Sehnat můžete klimatizace do bytu v několika provedeních. Je libo nástěnnou, kazetovou, kanálovou nebo podstropní? Ještě se klimatizace rozdělují na mobilní a splitové. Jak už samotný název napovídá, mobilní verze můžete přesouvat z místnosti do místnosti, ale počítejte u nich s vysokou hlučností. Splitová klimatizace, která se skládá z vnitřní a vnější části, je upevněna na jedno místo. Hlučnost je mnohem nižší, mnohdy ani v noci neslyšíte, že je klimatizace v provozu.

klima_doma

Hluk z klimatizace neuslyšíte. Motory běží venku a vy uvnitř máte klid a dýchatelno


Při výběru klimatizační jednotky dbejte na její výkon. Důležité je spočítat si, jak velký prostor má přístroj vychladit. Příliš slabý model by neměl žádný účinek a vzduch v místnosti by se nestíhal ochlazovat.

Související…

Vedra prozatím skončila, ale budou se vracet. Zřejmě už nenávratně
Ivan Verner

Jestliže si nevíte rady s výběrem konkrétního řešení, oslovte profesionální firmu, která vám poradí. Sáhnete tak po klimatizaci, která naplní vaše očekávání.

foto: Shutterstock a archiv M-klima, zdroj: M-klima

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...