fbpx

Nejznámější "skicirkus" v Alpách znamená lyžování nadoraz s živým koncertem k tomu. O děti se postará lyžařská školka.

Zveřejněno: 10. 2. 2019

Jarní měsíce jsou vyvrcholením sezony ve středisku Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, které dalo díky propojení 270 kilometrů sjezdovek v různých údolích Alp vzniknout termínu “lyžařský cirkus”. Je tu záruka kvalitní sněhové pokrývky, perfektně upravených sjezdovek, dokonale vyříznutých běžeckých stop a ideálních podmínek pro freeride. Pokud za základnu zvolíte designový hotel Puradies v romantickém středisku Leogang, zkrátka nepřijdou ani chuťové buňky a požitkářské touhy.

alpy obec

Hotelový komplex Puradies v Leogangu


Jedná se o největší rakouský lyžařský region s 270 kilometry sjezdovek, kde jsou lanovkami propojena střediska Saalbach, Hinterglemm, Leogang a také tyrolský Fieberbrunn. O dobrou náladu se stará 60 útulných chat, kde lze ochutnat alpské speciality. Pro celý region přitom platí jeden skipas, takže můžete střediska, trasy i zábavu libovolně střídat a zažívat každý den něco nového. Co to může být?

Největší lyžařský okruh v Alpách

Třeba 72 kilometrů dlouhý okruh sjezdovek, který vede napříč středisky. Ty jsou propojeny 32 lanovkami a vleky, jež dohromady překonávají 12 400 výškových metrů. Motto okruhu The Challenge zní: “Ski your limit and check your results!” (Lyžujte nadoraz a otestujte výsledky). Každý úspěšný absolvent tohoto okruhu obdrží u hlavní pokladny odměnu – musí jen předložit „The Challenge Badge”, tedy odznak. 

alpy lyzovani

Na sjezdovkách otestujete, jestli zvládnete místní "výzvu"


Freeridové radovánky 

Freeride znamená naprostou svobodu na sněhu, v kouzelné přírodě a daleko od davů. Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fiebrunn je pro freeridery jako stvořený, nabízí freeride park a četné volné tratě s různými stupni obtížnosti, různé check-pointy apod.

Velké finále zimní sezony představují White Pearl Mountain Days, které letos proběhnou už potřetí na nejkrásnějších sjezdovkách i v údolích.

Spojení se sousedním tyrolským Fieberbrunnen učinilo z tohoto regionu absolutní Mekku pro milovníky freeridu. Jedná se o kombinaci snowparků a freeridových tras s nejrůznějšími překážkami. 

White Pearl Mountain Days

Velké finále zimní sezony představují White Pearl Mountain Days, které letos proběhnou už potřetí na nejkrásnějších sjezdovkách i v údolích. Vyhledávají je milovníci hudby, neboť nejkrásnější jarní lyžování budou od 15. března do 31. března doprovázet koncerty a vystoupení mezinárodních DJs.

alpy bar

Ve více než 20 lokacích na chatách i na sjezdovkách se mohou lyžaři zastavit, uvelebit v lehátkách, zaposlouchat se do hudby a objednat si k tomu některou z mezinárodních kulinářských specialit, které jsou rovněž na programu. Vstup na akci je volný.

Puradies: základna odpočinku

Hledáte-li útočiště, kde si odpočine každý člen rodiny, můžete vyzkoušet idylické středisko Puradies, které stojí mezi dvěma lanovkami vedoucími do lyžařského ráje. Přímo v hotelu je půjčovna lyží a o sněžná prkna hostů tu pečují hned dva servismani. Puradies je partnerem lyžařské školy pro dospělé i pro děti, takže rodiče mohou lyžovat nebo odpočívat wellness, zatímco o ratolesti se postarají lyžařští instruktoři. Po lyžování si lze dopřát speciální masáž a zájemci se mohou naučit správnou techniku populárního tejpování.

Ve velkém se tu myslí i na děti. Malým návštěvníkům je určena velká herna, prostor plný zábavy si najdou i teenageři.

Lidé sem nejvíce míří za unikátní atmosférou. Zvenčí místo vypadá jako tradiční romantický horský hotel, uvnitř je však ukryt jedinečný interiér, který hotelu přinesl mezinárodní designérské ocenění. Návštěvník se takřka cítí “součástí” impozantního světa zasněžených Alp, neboť pokoje, odpočívárny i sauny jsou maximálně prosklené. 

alpy sauna

Návštěvník se takřka cítí “součástí” impozantního světa zasněžených Alp, a to i když se zrovna potí v sauně


Ve velkém se tu myslí i na děti. Malým návštěvníkům je určena velká herna, prostor plný zábavy si najdou i teenageři.

Související…

James Bond se vrací do Alp
Jan Müller

Rodina Madreiterů byla v Leogangu vždy synonymem inovací i v gastronomii se rychle vyhoupli mezi evropskou špičku. Exkluzivní, designově velmi zdařilá restaurace Ess:enz, v čele se šéfkuchařem Stefanem Krieghoferem nadchne osobním stylem. Majitel i šéfkuchař jsou přesvědčeni, že základem skvělé kuchyně jsou čerstvé regionální produkty, především sezonní, které jsou plné síly. 

foto: Hotel Puradies, zdroj: Hotel Puradies

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...