fbpx

Fantastická alpská krajina jako stvořená pro superhrdiny

Zveřejněno: 27. 12. 2018

Slavné „Bondovky“  jsou známé i díky velkolepým místům, kde se natáčí. Stejně odvážný jako proslulý britský agent je i projekt 007 Elements, který se věnuje odkazu filmového Jamese Bonda. Najdete ho na  vrcholu kouzelného Ötztálského údolí, nad horní stanicí lanovky Gaislachkogelbahn v nadmořské výšce 3 048 metrů!

bond 2

Údolí pod vrcholem Gaislachkogel


Scény poslední bondovky Spectre se v roce 2015 natáčely právě zde - pod vrcholem Gaislachkogel. Ano ano, právě tady se odehrává slavná scéna při výjezdu nejmodernější lanovkou na světě na vrchol. Už tahle cesta navozuje atmosféru napětí, ještě než se před očima objeví známé scenerie z filmu.

Najdete tu 144 kilometrů sjezdovek a 33 lanovek a vleků.

A byla to prosklená restaurace ice Q, která režisérovi Samu Mendesovi učarovala. Dnes je toto místo oblíbené fanoušky bondovek a při otázce, zda mají rezervaci, můžete zaslechnout odpovědi jako: „Ano, jmenuji se Bond, James Bond“ nebo „Ne, ale rád bych seděl vedle Daniela Craiga“. A číšníci tady přijímají objednávky na martini “protřepat, nemíchat”.    

Tajemným tunelem

Po stopách James Bonda a jeho filmu Spectre se zde můžete vydat i vy. A to v instalaci 007 Elements, kterou najdete v celkem devíti halách na ploše 1300 m². Umožní vám nahlédnout do světa dobrodružství a adrenalinu, protože se věnuje jednotlivým scénám, které byly v Söldenu natočeny. Obdivuhodná stavba, kde je instalace 007 Elements, umístěna, pak  důmyslně zapadá do horského prostředí a viditelná je teprve tehdy, když se k ní přiblížíte podzemním tunelem.

bond 3

Vyhlídka z prosklené restaurace ice Q


Díky perfektní kombinaci vysoce moderní techniky a nenápadné strohé architektury, včetně úžasných výhledů na svět hor, slibuje inscenace 007 ELEMENTS skutečně nezapomenutelný zážitek hodný Jamese Bonda.  

Sölden: vždy bílo

Tyrolský Sölden je místo, kde se dá lyžovat, i když jinde sníh není. Místo, kde máte pocit, že je ke hvězdám jen kousek. Je tu všeho nějak víc – bílých nekonečných sjezdovek, adrenalinu, slunce i sněhu. Najdete tu 144 kilometrů sjezdovek a 33 lanovek a vleků. Součástí jsou dva ledovcové areály, které jsou navzájem propojeny tunelem, jímž se dostanete z ledovce Rettenbach s razantním svahem Světového poháru na mírnější ledovec Tiefenbach.

Ubytování hodné Bonda

Pětihvězdičkový hotel Central Spa v centru Söldenu ocení ti, kteří berou dovolenou především jako zážitek. Umí tady propojit pocit obdivu k horské přírodě, radost z pohybu a uspokojí i ta největší kulinární přání. Vybrat si můžete pokoj v tradičním tyrolském stylu či v moderním designu.

bond 4

Sklep hotelu ukrývá víc než 30 000 lahví vína


Špičková gastronomie nabízí tyrolské i mezinárodní speciality a sklep s více než 30 000 lahvemi vína skrývá skutečné poklady. Wellness areál Venezia se rozkládá hned na třech a každý zde najde to, po čem touží. Pro ty aktivnější pak nechybí každodenní pečlivě zorganizovaný sportovní program. Pro romantiky je zde pak možnost ubytovat se v apartmánu v nejvyšším patře hotelu s vlastním wellness, vířivkou na střeše a jedinečným výhledem.  

V hotelu Central Spa od 25. do 28. dubna 2019 pořádají velkolepou třídenní akci Víno na horách, její součástí jsou lyžařské výlety po svazích Söldenu s průvodcem i gastronomické zážitky v režii renomovaných kuchařů a sommeliérů.

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...