fbpx

Dovolili jsme si polepit republiku billboardy, protože si s vámi chceme užít budoucnost, která právě nastala

Zveřejněno: 13. 3. 2018

Milí čtenáři,
Flowee vám děkuje, že jste na náš web klikli. Dejte nám chvilku a nebudete litovat.

Flowee je médium nového světa. Světa, kde jedinou jistotou je, že žádná jistota není.   

Flowee je průvodcem budoucností, která právě začíná.

Všechno se dnes mění jako to počasí. Vztahy, styl, technologie, náboženství i politika. A zároveň se dá postřehnout, že navzdory „trendům“ se mnoho věcí vlastně jen stále opakuje. Nové je jen to, na co už se zapomnělo.

Flowee vzniklo, abychom s vámi mohli sdílet „nový svět“, jehož obrysy se vynořují každý den.

Flowee je nenapravitelný optimista. Věří, že máme to nejlepší teprve před sebou. Proto jsme na jeden z billboardů dali slogan „Neboj. Všechno je v pořádku.“ A na jiný „Svět se zlepšuje“. Protože je to fakt, i když se na to zapomíná.  

Na další z billboardů jsme dali spojení symbolu IQ a symbolu jin a jang. Protože k čemu je rozum bez srdce? A k čemu jsou dojmy bez faktů? 

Flowee nespadá do škatulky zpravodajského nebo lifestylového webu. Ostatně, na západ od nás velká média mixují zajímavá témata do jednoho proudu. Vždyť stejně dnes fungují i sociální sítě.

Flowee zkrátka a dobře píše o všem, co mu přijde inovativní, inspirativní a inteligentní. Svět totiž nepotřebuje víc informací. Svět potřebuje vysvětlovat.

I přes náš optimismus to nebude vždycky jen veselé čtení. Nezavíráme oči před tím, co je o to nebezpečnější tím, že se to tváří jako úžasný pokrok. YouTube v rukou dítěte je příklad za všechny.

Pro koho jsme

Zajímají nás inteligentní čtenáři, pro které je 21. století výzva, ne důvod ke stížnostem. Jasně že se v redakci taky občas děsíme, co se to ksakru kolem nás děje. Ale blbá nálada netrvá dlouho. Jak napsal Michel Montaigne: „Můj život je plný strašlivých událostí, z nichž k většině nedošlo.“

Flowee se nezastaví před ničím. Jsme zvědaví na duchovno i na bitcoiny.  Zajímá nás sex a Bůh, jídlo a politika, móda a knížky. Tak jako každého. Píšeme stručně a k věci. Vážíme si vašeho času. Naše billboardová kampaň je ostatně sama o sobě minimalistické médium. Opakuje na 665 venkovních plochách dvaadvacet krátkých sdělení o světě. Je to takový outdoorový twitter.

A kdo jsme

Na fotce vidíte náš tým. Zleva editor Jaromír Hasoň, šéfredaktorka Nora Grundová, ředitel Honza Müller, art direktorka Míša Zajíčková, editor sociálních sítí Honza Kolář, redaktor Luboš Heger a ta sedící dáma je redaktorka Hana de Goeij. Kvůli mrazům bohužel nepřiletěla na focení šéfka naší londýnské redakce Anastázie Harris. Aňu ale uvidíte v galerii fotek u tohoto článku. Stejně jako chairmana Flowee Ctirada Hemelíka a našeho redakčního astrologa Roberta Policara.

Čtěte také:

Robert Policar: Jak jsem se dostal k mayské astrologii
Další články Roberta Policara najdete v rubrice Horoskopy

Flowee story

Flowee se teď v březnu začíná nanovo rozjíždět s upraveným designem naší webovky a s kampaní na billboardech, na onlinu a v tisku. Oslavili jsme tak naše první narozeniny. Flowee se narodilo loni touto dobou. Stál u toho tehdy Ctirad s Michalem Hájkem a šéfredaktorkou Janou Tobrmanovou s jejím redakčním týmem spolu se sítí externích autorů. Do Flowee přispěla i řada známých osobností jako Jan Mühlfeit, Marian Jelínek a další.  

Všem jim patří uznání a dík. Do Flowee dali obrovskou energii a připravili stovky zajímavých článků, které si přečetly stovky tisíc lidí. My jsme dostali možnost štafetu převzít a s původním týmem dál spolupracujeme. 

Michal geniálně vymyslel pro Flowee jméno, ve kterém je slyšet „flow“, „flower“ a „we“. „Plynutí“, „květina“ a „my“. Tohle je energie Flowee. Věříme, že život plyne, že svět kvete a uvadá, aby mohl začít znovu růst. A víme, že naše civilizace má šanci, jen když čím dál víc lidí bude cítit ono „my“. Jsme v tom spolu. Sousedé v globální vesnici jménem Země. Buďte v tom i vy s námi. Klikejte, pište, natáčejte, lajkujte. Sice jsme facebook v pár článcích trochu natřeli, ale snad nás za to nezablokuje.

Opravdu nám záleží na tom, co si myslíte, co cítíte, jak žijete. Sdílejme to.

Život je krásný. A vy to víte.

Vaše Flowee

foto: Tomáš Železný, zdroj: Flowee

Galerie

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...