fbpx

Čechomor, Lucie Bílá i Tomáš Klus. České vinohrady rozezní série koncertů Hudba na vinicích 2 fotografie
Zdroj: Shutterstock

Hudba na vinicích spojí už počtvrté kvalitní živou hudbu, sklenku dobrého vína a malebné prostředí vinic. Unikátní projekt, který si získal oblibu nejen stran veřejnosti, ale i předních českých muzikantů, se v letošním roce bude konat v pěti lokacích od jara až do podzimu. Do oceňovaných vinařství se vrátí David Koller, Tomáš Klus, Čechomor, Queenie, Horkýže Slíže, Mig 21 nebo Pokáč. Nově zahrají Lucie Bílá, Vašo Patejdl a Lenny.

Zveřejněno: 26. 6. 2023

Delikátní vína a hudba předních českých interpretů se letos propojí v pěti lokalitách: ve Vinařství Sonberk u Popic, ve Vinařství Château Valtice ve Valticích, ve Vinařství LAHOFER u Dobšic, ve Vinařství Zlomek & Vávra v Boršicích a v Ústeckém kraji ve Vinařství Johann W u Třebívlic. Hudbu na vinicích zahájí kapela Wohnout 5. května v Třebívlicích, která ji zároveň 30. září zakončí ve Valticích. Svými skladbami kulisy moravských a českých vinic rozezní také Lucie Bílá, Tomáš Klus, Vašo Patejdl nebo skupina Jelen – slavící 10 let existence, slovenští bouřliváci Horkýže slíže, MIG 21 v čele s hercem a zpěvákem Jiřím Macháčkem či funkoví Monkey Business.

„Trend hudby ve vinicích v zahraničí úspěšně funguje několik let. My jsme naši sérii zakládali v covidovém období a jsme neskutečně vděční, že vzbudila tak masivní zájem veřejnosti. Hudba na vinicích nabízí všem milovníkům vína, hudby a architektury jedinečný zážitek v okouzlujících zázemích jednotlivých vinařství a díky svému konceptu si získala i podporu regionů a obcí, ve kterých koncerty probíhají, stejně tak Vinařského fondu nebo CzechTourismu,“ přibližuje projekt za pořadatele Jakub Hrbáč a dodává: „Předchozí ročník navštívilo přes 30 000 lidí a už teď můžeme prozradit, že vstupenky na letošní sérii 41 koncertů mizí rychleji, než jsme si mysleli.“

47 dsc9277 1

Romantika na koncertech. Zdroj foto: Hudba na vinicích


Kromě milovníků hudby a dobrého pití si na své přijdou i obdivovatelé architektury. V Popicích u Mikulova na ně čeká neotřelá stavba jednoho z nejuznávanějších českých architektů Josefa Pleskota, ve Vinařství LAHOFER poté budova ve tvaru vlny od architektonického studia Chybik+Kristof. Château Valtice, obklopené několika letohrádky s dalšími turistickými atraktivitami, nabídne přes 170 druhů svých produktů. Značka Zlomek & Vávra v Boršicích u Blatnice potěší milovníky příběhů. Zakladatelé podniku byli dva hudebníci, kteří si takzvaně kápli do noty. Jejich synové se po návratu z cest za zkušenou vrátili pokračovat v řemesle svých otců. Jediná lokalita mimo Moravu, sídlo Vinařství Johann W, přivítá své fanoušky v amfiteátru pod hradem Házmburk.

Vstupenky jsou dostupné v síti xticket. Jednotlivé lokality nabízí řadu tipů na výlety i gastronomii, poskytují pestré možnosti ubytování a dalších služeb.

Související…

Jatka Fest 2023 v Pacově: Letos bude kralovat legendární kapela Lucie
Komerční článek
 

foto: Hudba na vinicích, zdroj: Hudba na vinicích

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...