fbpx

Zveřejněno: 20. 9. 2017

Děti, které se aktivně věnují sportu, mají v budoucím životě větší šanci na úspěch. Právě díky tréninkům se totiž naučí mentální odolnosti, vytrvalosti i disciplíně. A přesně tyto vlastnosti mohou následně uplatnit téměř v jakékoliv kariéře. Proč tomu tak je, vám vysvětlí globální stratég a kouč Jan Mühlfeit spolu s lektorkou Kateřinou Novotnou v novém díle našeho pořadu.

Pozitivní návyky ze sportu mohou děti využít i v reálném životě. "Mentální odolnost znamená to, že jste schopni podávat dobré výsledky i tehdy, když se vám zrovna nedaří. Zároveň je potřeba vést děti k vytrvalosti. Pamatujte, že vyhrávají jen ti, kteří nepřijmou "ne" jako finální odpověď," říká Jan Mühlfeit.

"Už jen to, že mají vaše ratolesti pravidelný rytmus a musí docházet na tréninky, přestože se jim kolikrát nechce, jim dává základ pro budoucí život. Uvědomí si, jak je nutné na sobě pracovat," dodává Kateřina Novotná. 

katka a mulf

Kniha Jana Mühlfeita a Kateřiny Novotné "Odemykání dětského potenciálu - Rodič jako pozitivní kouč" by měla být na trhu v průběhu jara 2018.

O tématech, která se probírají na kurzech Odemykání dětského potenciálu, připravují Jan s Kateřinou i stejnojmennou knihu s podtitulem "Rodič jako pozitivní kouč". Bude rozdělena do čtyř základních kapitol: sebepoznání, budování sebedůvěry, sebeuznání a sebevyjádření. "Naším cílem je, aby po přečtení knihy rodiče umožnili žít svým dětem autentický život a aby mohly děti využít talenty, se kterými se narodily," vysvětluje Jan Mühlfeit. 

Více o knize, sportu i o tom, jak pomoci svým dětem dostat se do flow, se dozvíte v našem videu. A pokud vás napadá otázka, která v pořadu ještě nezazněla, neváhejte svůj dotaz odeslat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...