fbpx

Zveřejněno: 10. 11. 2017

V pondělí 6. listopadu měli zájemci možnost letos již podruhé navštívit Ájurvédskou večeři. Ta byla tentokrát spojená s přednáškou o anti-aging medicíně primářky Moniky Golkové, jediné specialistky v této oblasti v Česku a na Slovensku. Šéfkuchař Gary Wright si pro tento večer vzal na pomoc Petra Šece z DSC Gallery, s nímž vytvořil nápadité pokrmy s neotřelými kombinacemi chutí.

Už při příchodu do elegantních prostor Černé labutě uvítala návštěvníky směsice orientálních vůní, která předznamenávala opravdu výjimečné gurmánské zážitky. A podle očekávání pečlivě vybrané menu opravdu nezklamalo. Po předkrmu v podobě sušenek z vlašských ořechů a jablek s hruškovým čatní následovalo rajčatovo-fazolové kari se čtyřmi druhy čatní se salátem z klíčků a quinoy a nechyběla ani sladká tečka na závěr, to vše ze surovin v nejlepší biokvalitě od Freshbedýnek.

Ájurvédské pokrmy nemají pouze zasytit, ale jsou také určeny k tomu, aby sloužily jako prevence zdravotních problémů a náš organismus celkově harmonizovaly. Doporučuje se například kombinovat do každého jídla všech šest druhů chutí, od slané až po sladkou, vařit z čerstvých surovin, zapíjet obyčejnou vodou a jíst samozřejmě beze spěchu, vědomě a v příjemném prostředí.

 mg 8093

Hosté si pochutnávali na fazolovo - rajčatovém kari se čtyřmi druhy čatní

Omlazující přípravky na míru

Poté, co všichni přítomní pronikli do tajemství ájurvédské kuchyně, představila Monika Golková z A2C kliniky v rámci své přednášky nejnovější poznatky z anti-aging medicíny, tedy oboru, který se komplexně snaží o preventivní předcházení nemocí a zpomalení stárnutí organismu.

A jaké jsou tedy novinky? V současnosti umí odborníci například změřit biologický věk orgánů a podpořit produkci enzymu, který chrání chromozomy. Díky schopnosti podrobně vyšetřit mozkové buňky je také možné pozitivně ovlivnit stres, úzkost a deprese, jedny z hlavních nepřátel mladistvého vzhledu. Univerzální krémy proti vráskám už jsou zastaralé, neboť v současnosti umí experti z A2C kliniky vyvinout na základě komplexních hormonálních rozborů přípravky každému přesně na míru.

 mg 8075

Akce se konala v prostorách Černé labutě

Anti-aging strava

Podle Moniky Golkové začíná organismus stárnout už po 25. roce, avšak ke zdravé stravě a životosprávě bychom měli vést už naše děti. A jaká strava je proti stárnutí ideální? Jedním slovem ta protizánětlivá, tedy s omezením cukru a bílé mouky, plná zeleniny, ryb a celozrnného pečiva.

Ájurvédská večeře se letos konala v Černé labuti naposledy, pokud vás ale tato tématika zaujala, sledujte Facebook, kde jsou pravidelně sdíleny nejnovější informace o nadcházejících akcích. Více informací o problematice anti-aging se dozvíte z našeho předchozího článku.

foto: Ayurvedic Breakfast, zdroj: Ayurvedic Breakfast

Galerie

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...