strava

Druhá Ájurvédská večeře: za pestrými chutěmi a tajemstvím mládí

V pondělí 6. listopadu měli zájemci možnost letos již podruhé navštívit Ájurvédskou večeři. Ta byla tentokrát spojená s přednáškou o anti-aging medicíně primářky Moniky Golkové, jediné specialistky v této oblasti v Česku a na Slovensku. Šéfkuchař Gary Wright si pro tento večer vzal na pomoc Petra...

Jak se jedlo v 19. století? Za biopotraviny si nemuseli připlácet a zelenina byla součástí každého jídla

Jak moc se lišilo složení jídelníčků našich pra pra předků od těch našich? A co jejich stravovací návyky? Jedli zdravěji než my, nebo jsme na tom lépe dnes?

Máte neustále hlad? Může za něj nevyvážená strava

Častý pocit hladu může být velkou překážkou ve snaze o redukci hmotnosti a na subjektivním pocitu pohody taky nepřidá. Nejčastějším důvodem zdání prázdného žaludku bývá nevyvážená strava. Pokud však v této oblasti děláte, co se dá, a přesto vám neustále kručí v břiše, možná jsou na vině skryté...

Nová čokoláda na trhu. Odteď si pochutnáte na hořké, mléčné, bílé a růžové

Vědci vynalezli nový druh čokolády. Vedle tří klasických – bílé, mléčné a hořké, teď přibude čtvrtá varianta – růžová. Od posledního objevu na čokoládovém poli přitom uběhlo již 80 let.

Připlavou geneticky modifikované ryby i na váš stůl?

Kanadská firma AquaBounty ve své poslední čtvrtletní zprávě uvedla, že prodala více než 5 tun geneticky modifikovaných filetů z lososa. Přitom pouze sama společnost ví, kde tyto ryby skončily.

Supergeny

Jste přesvědčeni, že geny jsou od narození dané a určují náš biologický osud? Nová genetika naopak říká , že jsou dynamické a reagují na vše , co děláme a co si myslíme! Autoři zdůrazňují, že jejich fungování můžeme ovlivnit a dosáhnout tak optimálního stavu bytí. Tento přístup má nesmírný vliv na...

Víme, proč jsou všichni Nizozemci tak hubení. Jí jako děti!

Všichni Nizozemci, které jsem zatím potkal, jsou přátelští, usměvaví a velice efektivní. Jako by v sobě měli nevyčerpatelný generátor energie, který jim umožňuje pracovat, pracovat, pracovat… Konečně jsem zjistil proč: všichni si „frčí“ na cukru.

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.