fbpx

Zveřejněno: 14. 10. 2017

S blížícím se podzimem často roste i chuť na teplou, vydatnou kaši. Ořechy podzimní atmosféru hezky dokreslují a švestkový sirup dodá správný šmrnc. Také už se vám sbíhají sliny?

Špaldová krupička je dokonalý pomocník pro vytvoření té pravé ranní kaše. Používá se stejně jako pšeničná krupička, chuťově je ale o stupínek výš – vlastně možná o dva. Zkuste a přesvědčte se!

kase shutterstock 285460751

Popusťte uzdu fantazii a kaši ozdobte i jinými dobrotami.

Na kaši budete potřebovat: 

250 ml rýžového mléka
2 lžíce špaldové krupičky
2 lžíce pomletých vlašských ořechů
Špetku skořice
1 lžičku švestkového sirupu
Máslo na omaštění
Čerstvé ovoce na dozdobení

Postup: 

Do hrnce nalijeme rostlinné mléko, vsypeme krupičku a dobře rozkvedláme metličkou. Přivedeme k varu a pomalu vaříme, dokud kaše nezhoustne. V průběhu varu pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Kaše zhoustne asi za 8 minut. Při podávání pokrm posypeme ořechy, zalijeme švestkovým sirupem a navrch přidáme oříšek másla pro zjemnění a omaštění. Zasypeme trochou skořice a dozdobíme čerstvým ovocem (např. jablky nebo švestkami).

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Profesor Jan Rak: Ráj na zemi nastane, až přijmeme, že si realitu tvoříme sami

Profesor Jan Rak: Ráj na zemi nastane, až přijmeme, že si realitu tvoříme sami

Je realita to, co vidíme? Nebo si ji každý z nás vytváří po svém? Co nám vlastně o...

Horská dráha: Bývala to zábava pro šlechtu, dnes je i prostředkem eutanazie

Horská dráha: Bývala to zábava pro šlechtu, dnes je i prostředkem eutanazie

Matějská pouť na pražském Výstavišti už běží nějaký ten pátek a zdá se, že...