fbpx

Zveřejněno: 27. 9. 2017

Pod pojmem detoxikace si často představíme jen to, že vynecháme z jídelníčku cukry, nebo budeme pít různé ovocné šťávy bez ohledu na to, co obsahují. Ve skutečnosti by se však mělo jednat o komplexní program, který zahrnuje víc než jen úpravu nebo radikální změnu jídelníčku.

Nejúčinnějším způsobem, jak bojovat s onemocněním je najít a odstranit prvotní příčinu. Proto by správná očistná kúra neměla spočívat jen ve snaze o „chvilkový příjem zdravé stravy“. Měla by zahrnovat také mnoho dalších aspektů. Zde je deset nejdůležitějších.

1. Identifikujte příčinu svých zdravotních problémů

Snažte se vyvarovat všech chemikálií, které jsou obsaženy nejen ve vaší stravě, ale i v prostředí kolem vás. Začněte například používat přírodní kosmetiku

2. Naučte se „číst“ ve svém těle

Kdy jste se naposledy cítili dobře? Pozorujte, jak vaše tělo reaguje na příjem určitých potravin. Jestliže trpíte onemocněním, vraťte se zpět v čase a zkuste zjistit příčinu, která váš zdravotní stav způsobila. Teprve pokud budete vědět, co vám vyhovuje, můžete se pustit do očistné kúry.

3. Nechte si udělat analýzu vlasů

Vlasy jsou otiskem úrovně vitaminů a minerálů v našem těle, odráží také množství toxinů uložených v tkáních. Než začnete s jakoukoli očistou či příjmem vitaminových doplňků, tak vám tento rozbor ukáže, kde je problém.

shutterstock 401505592

Pod pojmem detox si nepředstavujte jenom ovoce a zeleninu.

4. Zamyslete se nad tím, jak žijete

Zeptejte se sami sebe, proč konzumujete výrobky obsahující cukr, užíváte léky bez předpisu či kouříte. Nezapomínejte na psychickou pohodu, neboť ta je základem pro zdraví.

5. Obnovte vyčerpané živiny

Detoxikace neznamená jen vyloučení škodlivých potravin z jídelníčku, ale také doplnění potřebných minerálů a dalších látek. Na základě provedené analýzy vlasů či rozboru krve si opatřete vhodné přírodní doplňky, které podpoří ozdravný proces ve vašem organismu.

6. Cvičte, ale dbejte i na odpočinek

Každý den lehce cvičte, ale během samotné kúry to nepřehánějte. Namísto jízdy autem používejte kolo a po příchodu z práce se místo sezení před televizí jděte projít.

7. Každé vaše jídlo by mělo ze 75 % obsahovat syrové potraviny

Většinový díl pomyslného koláče vašeho jídelníčku by měl zahrnovat syrové nevařené jídlo, jako je čerstvá zelenina, ovoce, ořechy a podobně. Tyto základní potraviny totiž poskytují veškeré trávicí enzymy, které naše tělo potřebuje, stejně jako vitaminy a minerály potřebné ke správnému zažívání.

shutterstock 539007328

Pitný režim patří mezi jeden z deseti základních kroků.

8. Pijte hodně vody

Přibližně dvě třetiny lidského těla tvoří voda, která snižuje koncentraci solí v těle, uvolňuje napětí na ledvinách a v kardiovaskulárních cestách. Pomáhá také eliminovat toxiny, proto je dostatečný pitný režim jednou z nejdůležitějších součástí správného očistného procesu.

9. Ovládněte svůj život

Říká se, že ve zdravém těle zdravý duch, proto pokud ovládnete své negativní myšlenky, můžete se těšit na radostný život, v němž bude detoxikace pouze jakýmsi podpůrným procesem, nikoli otravnou nutností.

10. A konečně: Zbavte tělo toxinů

Dopřejte tedy svému organismu čas od času přiměřenou očistu. Myslete však na to, že neodborně připravený detox může vaše úmysly zhatit. „Dlouhodobé extrémní očisty vedou k úbytku svalové hmoty a nedostatku mnoha potřebných živin,“ říká Lona Sandonová, americká specialistka na výživu. "Zbavení těla potřebných látek a minerálů, které přijímáme společně s běžnou stravou, může ve skutečnosti oslabit jeho schopnost bojovat s infekcemi a záněty," dodává.

Pokud si tedy nejste jistí, jakou kúru zvolit, vsaďte na UGO očistu, kterou pro vás připravili opravdoví profesionálové.

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...