fbpx

Zveřejněno: 3. 6. 2017

Jako profesionální masér s dlouholetou praxí v luxusních wellness a spa obdivuji všechny, kteří se vydají na masáž „naslepo“. Objednat si dotek a nevědět u koho – to vyžaduje určitou dávku adrenalinu i odvahy.

Když máme chuť nechat se hýčkat, není lehké rozhodnout se najednou, kdo je ten pravý pomocník. Přesto se na masáž už tak těšíme a možná, že ji i potřebujeme. Kde ji vyhledat a u koho? Jak si správně vybrat svého maséra?                                                 

Na první pohled

Při výběru maséra platí pravidlo prvního doteku. Náš instinkt mluví pravdu při podání ruky, stisk by nám měl být každopádně příjemný. Ta samá ruka se nás totiž bude po celou dobu masáže dotýkat. Tak proč si nevybrat někoho, kdo je nám sympatický?

Pokud máme objednanou masáž někde v neznámém prostředí, např. na dovolené v hotelu, doporučuji jít se předem se svým masérem pozdravit. Zjistit, kdo to je. Klidně i den před masáží. Já sama nikdy nechodím k někomu, koho jsem ještě nikdy neviděla. První dojem je prostě důležitý.

masaz shutterstock 141875608

Je vám dotek maséra po prvním setkání příjemný? Ne? Najděte si jiného.

Nejlepší odborníci

Zkusme prostudovat webové stránky. Jsou někde dostupné reference? Mohu vidět mého maséra na nějaké přednášce? Existují jeho profesní videa a je na nich zachyceno něco, co mě oslovuje? Jaké druhy masáží nabízí a jaké má získané certifikáty?

Cena za masáž

Cena je velmi důležitá. Vyplatí se trošku si připlatit. Pro každého maséra je totiž ideální, když nepracuje více než čtyři hodiny denně. Takže pokud nechcete, aby byl unavený a neodvedl tak dobrou práci, zvolte raději cenově vyšší variantu. Ta sice nezaručí, že se vám masér bude věnovat ve své plné síle a nebude unavený, ale aspoň takovou pravděpodobnost zvýšíte.  

masaz shutterstock 371952952

Cítíte se v masážním studiu dobře? Je hygienicky čisté? Potom se tam vraťte.

                      

Prostředí

V místnosti, kde bude masáž prováděna, bychom se měli cítit příjemně. Dopřejme si čas strávený v hezkém a diskrétním prostředí, kde nás nikdo a nic nebude rušit a kde už při první návštěvě budeme mít dobrý pocit. Důležité je větrání okny. To umožňuje rychlou výměnu čerstvého vzduchu. Plusové body u mě vždy získají také vyskládané bílé ručníky a čistá prostěradla. Dávám jim přednost před zapranými a šedými, které mohou prozradit nedokonalou péči o čistotu a hygienu.

Pitný režim

Nabídnutí sklenice vody před odchodem je běžným standardem. Při masáži totiž dochází často k uvolnění energetických toxinů. Proto je třeba dbát na dodržování pitného režimu. V opačném případě by vás mohla bolet hlava, u někoho se objeví dokonce i migréna. Dnes se již běžně všude podává po masáži šálek dobrého čaje. Dovolte si u něj relaxovat ještě nejméně dvacet minut po masáži a požádejte i o deku. Zahalte se do ní a odpočívejte na lehátku. Nespěchejte. Poslouchejte relaxační hudbu a dýchejte vědomě. Vaše tělo vám za to všechno poděkuje.

 

Čtěte také:

Masér si za potěšení nechává platit. Tento výzkum vás opravdu překvapí!

Toužíte po novém vztahu? Zkuste smyslnou masáž

Způsobů, jak pozdravit slunce, je tolik, kolik stylů jógy. Zkuste ten prapůvodní!

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...