fbpx

Bio už dávno neznamená obětovat kvalitu. Dokonalý make-up dokáže vykouzlit i přírodní kosmetika

Zveřejněno: 21. 8. 2018

Udělala jsem pokus. Týden jsem se líčila jen přírodní kosmetikou. Byla jsem hrozně zvědavá, zda bude efekt stejný jako u osvědčených značek. Věděla jsem, že to nebude úplná katastrofa, ale to, že si na některé přípravky zvyknu a nebudu se jich chtít vzdát, jsem fakt nečekala.

Související…

Biohackeři: Chtějí ošálit přírodu a prodloužit si život o desítky let
Vojtěch Žák

Přírodní pečující kosmetika je hodně oblíbená, u dekorativní kosmetiky je to komplikovanější. Ženy si zvykly používat konvenční přípravky a často netuší, že na trhu působí certifikované značky přírodní kosmetiky, které ženám a dívkám zaručí stejně krásný svěží make-up – a jako bonus pocit, že trochu pomohly přírodě.

Krása z Provence

Jako první jsem vyzkoušela vodu značky Montbrun, která je jednou z nejprodávanějších produktů v obchodě MilujuBIO. Musím říct, že se vůbec nedivím. Poprvé jsem ji vyzkoušela a sedla mi naprosto dokonale. Navíc ta cena... Micelární voda šetrně vyčistí pleť od veškerých nečistot a make-upu, zároveň ale nedráždí a hydratuje.

Couleur Caramel již od svého vzniku také odmítá testování kosmetiky na zvířatech.

Obsahuje vysoké procento termální vody z nejčistších pramenů Montbrun-les-Bains. Používá 100% přírodní bio ingredience, bez parabenů a prezervantů. Ve vodě jsou obsaženy pouze přírodní oleje, bylinky a přírodní látky. Navíc zaručuje dokonalou hydrataci pro každý typ pleti a vysokou snášenlivost i u alergiků, exematiků a lidí s extrémně citlivou pokožkou.

Co je přírodní, to vydrží

Lidová moudrost říká, že co je přírodní, to nedrží. To už ale dávno neplatí. Jednou ze značek, která potvrzuje toto pravidlo, je i dekorativní Couleur Caramel. Používají ji i maskéři na filmovém festivalu v Cannes – myslím, že není třeba ohledně kvality dodávat nic dalšího.

cisticikosmetika2

Čisticí kosmetika, na kterou si hned zvyknete. BIO a bez jakýchkoli chemických přísad

Francouzská certifikovaná přírodní kosmetika zaujme hned na první pohled stylovými ekologickými obaly s minimem plastových komponentů. Kompaktní pudry, oční stíny či tvářenky lze zakoupit samostatně nebo i v krabičce. Koupit lze i náplň, kterou pak vsadíte do papírové krabičky k tomu určené. Šetříte přírodu a navíc si poskládáte produkty tak, jak vám to vyhovuje. Couleur Caramel již od svého vzniku také odmítá testování kosmetiky na zvířatech.

Být důsledný je potřeba nejen při čtení etiket na potravinách, ale i při nákupu kosmetických přípravků.

Mezi bestsellery francouzské dekorativní kosmetiky se řadí i krémový make-up. Zamilovala jsem si ho na první pohled. Ačkoliv méně kryje, jde snadno navrstvit a nemáte přitom pocit, že jste si obličej zaplácala velkou vrstvou. Voní docela specificky, musíte si na něj zvyknout. Je vhodný pro suchou pleť, výborně hydratuje. I z toho důvodu sedí také zralé pleti. Co se týče rtěnek, k dispozici jsou lesklé a perleťové. V poslední době jsou také oblíbené matné rtěnky.

Rtěnky se nerozpíjí, a ačkoliv se jedná právě o rtěnky čistě na přírodní bázi, pigmentace je naprosto dokonalá. Na rtech vydrží a díky krémové konzistenci dodají pocit nádherně jemných a hydratovaných rtů. Organický olej z hroznových semínek obsahuje silný přírodní antioxidant, zvyšuje elasticitu pokožky a je bohatý na vitamín E a polyfenoly.

Vegansky a levně

Jestli se vám nechce utrácet za dražší Couleur Caramel, a přesto hledáte certifikovanou přírodní & bio kosmetiku, je tu pro vás značka Benecos. Téměř celá kosmetická řada je veganská, neobsahuje parabeny, silikony, syntetické látky, vůně ani další ropné složky. Stejně jako předchozí značka netestuje produkty na zvířatech.

benecos

Benecos nebyl v Česku dlouhou dobu vůbec k dostání, nyní si jej můžete vyzkoušet a zakoupit právě v MilujuBIO

Rozhodnout se, zda nadále používat konvenční kosmetiku, nebo zda si pořídit produkty přírodní dekorativní kosmetiky, musí každá z nás. Pokožka je největším orgánem našeho těla a vstřebává až 60 % látek, které na ni aplikujeme. Skrze krevní oběh se pak dostávají do celého těla.  Ačkoliv část z nich vyloučíme, nemalé množství se uloží v těle a může tak zatížit životně důležité orgány. Být důsledný je potřeba nejen při čtení etiket na potravinách, ale i při nákupu kosmetických přípravků. Zkusme se proto zamyslet nejen nad tím, co jíme, ale i co dáváme jíst své kůži.  

foto: Michaela Cásková, zdroj: MilujuBIO

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...