fbpx

Jak si vybrat správnou kuchyni? 1 fotografie
zdroj: Natali

Bez kuchyně se neobejde žádná domácnost, ani ta nejmenší. Jedná se o místnost, kde nejen jídlo připravujeme, ale často rovněž i jíme. I proto je dobré se na tuto část obydlí při zařizování zaměřit více, než se dnes běžně děje

Zveřejněno: 9. 4. 2023

 

Jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru vhodné kuchyně je cena. Každý by měl zvážit, kolik může a chce do kuchyně investovat prostředků, a podle toho pak dále vybírat. Podstatné jsou samozřejmě i rozměry. Člověk by měl brát zřetel také na design a styl.

Podstatný vliv na fungování kuchyní má rovněž materiál. Je dobré zde zvážit nejen životnost jednotlivých druhů surovin, ale také jednoduchost či naopak složitost jejich údržby. Kuchyňská linka se často špiní a nikdo nechce trávit jejím čištěním více času, než je bezpodmínečně nutné.

Posledním kritériem, které je nutné vzít do úvahy, je délka záruční lhůty. U méně kvalitních kuchyní je záruka obvykle poměrně krátká, což nevěstí nic dobrého.

Vhodný typ kuchyně

Ideálním řešením je koupě kuchyně na míru. Ty však bývají nejdražší. Cena a délka výroby jsou v podstatě jejich jedinými slabinami. Naštěstí existuje i plnohodnotná alternativa, a sice sektorové kuchyně.

Skládají se z několika samostatných modulů, které lze dle potřeby přidávat nebo odebírat. Každý si tak může složit svou vlastní originální linku v jednotném designu, a přitom neutratit majlant. Tyto kuchyně jsou navíc takřka okamžitě k dispozici. Zákazník nemusí na jejich výrobu čekat týdny, možná i měsíce. Sektorovou kuchyni je možné mít nainstalovanou ve stejný týden, kdy proběhl nákup.

Každý zájemce má poměrně široký výběr. Sektorové kuchyně jsou totiž z výše zmíněných důvodů velmi populární, a tudíž se produkují ve velkém množství a v mnoha designových i barevných variantách.

Související…

Platí vám málo? Naučte se, jak si u zaměstnavatele vyjednat vyšší mzdu
Michal Švehla

foto: Natali, zdroj: Natali

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...