fbpx

Zveřejněno: 12. 11. 2017

Svatý Martin sice na bílém koni nepřijel, ale v neděli dorazil aspoň sníh. V sobotu jsme si mohli dát tak akorát svatomartinské víno, pivo a husu. Celý týden se na Nově řešilo, že husy nejsou k dostání. Kdo nesehnal husu, dal si tedy kachnu. Bylo to úplně jedno, hlavně, že byla svatomartinská. Příští rok už bude možná svatomartinský i rum, kuře, nebo ovečka. Český marketing je totiž hrozně vynalézavý, a to nejen ten svatomartinský.

Vynalézavý je i marketing v medicíně. I proto si Jan Hnízdil připadal v nemocnici jako "v práškovacím letadle,", jak nám prozradil v pondělním rozhovoru. Kdo snědl tu husu (půlku, nebo celou kachnu), jistě ocení nový seriál Můj (k)Rok, v němž vás lékařka a koučka Alica Anna Szabó provází svou psychickou a fyzickou proměnou, která pomáhá (nejen) ženám po čtyřicítce.

Nezávisle na této fyzické a psychické proměně se objevila zaručená zpráva, že má prezident Miloš Zeman rakovinu. Jiří Ovčáček si prezidenta prohlédl a zprávu popřel. Objevila se zpráva, že Eliška Kaplicky a taky Fuchsová má být ministryní kultury. Andrej Babiš si prohlédl Elišku a zprávu popřel. Objevilo se také hodně zpráv, že by se v neexistující vládě měly udělat nějaké změny.

Panely v polích i na zádech

V úterý vás hodně zajímal článek o solárních panelech, zda jsou tedy energetickou budoucností, nebo osudovým omylem. V článku o listopadových zvycích našich předků jsme se dověděli i něco o svatém Martinovi a huse. Citujme: "Martinské hody jsou spíše projevem vnitřního vědění o potřebě dobře se vyživit a zabezpečit na zimu, k čemuž je vhodné například právě maso a dostatek tuku." Takže tučná husa je zcela v pořádku, a to i z dovozu z Maďarska.

shutterstock 178694141

Solární panely se přesunují z řepkových polí do batohů.

Uznáváme, že středa byla trochu katastrofická. Zaujal vás vulkán u Yellowstonu, který zničí USA a ochladí Zemi, ale bavil vás i kratičký rozhovor s Majou Kohek, která tvrdí, že se bojíme drog hlavně proto, že o nich málo víme. Inu, studujme chemii. Samozřejmě jsme se celý týden drželi ve střehu, aby nám neunikla žádná důležitá zpráva. Proto víme, že se zástupci šumavského a bavorského parku shodli, že zlepší ochranu tetřeva.

Chemikálie, ale i dětská práce, a to v souvislosti s oblečením, vás bavily i ve čtvrtek. A zajímaly vás i ekologické vychytávky, jako je třeba síťovka nebo batoh se solárním panelem (takže panely mají budoucnost), který dobíjí mobil. Nebojte, není to standardní velikost, kterou známe z pole. ČSSD v Praze 5 rozhodla, že se Jiří Paroubek do strany zatím nevrátí. Jeho mozek jim na Smíchově přijde asi málo sexy.

Super pecka a prezidentská moudra

V pátek vás bavil článek o tom, jak se neumíme rozhodnout, jak váháme a jak se vymlouváme. Někteří z vás, kteří četli o bzučení a záření mobilů, se poté nemohli rozhodnout, jestli mají telefon zahodit. Někdy stačí ho dát jen dál od hlavy.

Prezident Zeman řekl, že předčasné volby nebudou, dokud bude prezidentem, a že chce za svojí rakovinu pět milionů. Možná tedy ty předčasné volby budou. Andrej Babiš si zase postěžoval, že ostatní parlamentní strany pořád něco chtěj.

shutterstock 141024439

S uprchlíky to nevyšlo, protože se žádní nenašli. Prezident si tedy položil romskou otázku.

V sobotu měl přijet ten Martin, který nakonec přijel s Benediktem až v neděli, takže vás víc zajímala pecka z avokáda, která se stala superpotravinou. Někteří z nás museli i zapátrat v koši a nesplést se. Průvodce vědomým životem Deva Presence tvrdí, že bychom měli mít orgasmus i v srdci. Pozor, i tady se můžeme plést. Nejčastěji s infarktem. Piráti přišli na to, kolik hnutí ANO získalo procent ve volbách, a rozhodli se, že by ANO ve vládě nemělo být tak dominantní. To jsme stále u té vlády, která neexistuje. Romští aktivisté vyzvali, aby lidé nevolili Miloše Zemana. Teď je tedy otázka, koho jiného mají lidé volit.

V neděli vás (kromě Floweeku) nejvíc bavil rozhovor s herečkou Janou Krausovou. Ta si prý k tvrdému alkoholu maximálně přičichne. Jak to má Jana Krausová s husou na svatého Martina, jsme se bohužel nedověděli. Andrej Babiš, který se asi díval na Otázky Václava Moravce s ministrem obrany Martinem Stropnickým (ano, taky ANO), se musel ohradit vůči některým nepřesnostem. Prohlásil, že zahraniční politiku hnutí ANO dělá pouze on, tedy jako Babiš. Poté začalo sněžit i v nižších polohách.

Pokud vás listopadové počasí rmoutí, máte depresi a jste přejedení husou, zkuste se podívat na náš kalendář. Třeba vás něco z depresí dostane. A když ne, udělejte si radost a kupte si něco na našem e-shopu. Ovšem husy už došly. 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...