fbpx

Zveřejněno: 8. 10. 2017

Možná je to tím, že se blíží volby. Těžko říct. Každopádně vás v uplynulém týdnu asi nejvíc bavil článek Věry Kudynové nazvaný Proč se vyplatí vyhýbat se zaprcatělým mužům a pomluvám. Manuál na šťastný život ovšem nabídla i koučka Veronika Vinterová a na šťastný sex zase sexkoučka Gaia. Vlastně to byl takový dost poučný týden. I pro taxikáře, kteří se dověděli, kde je pražský magistrát, a v pondělí před ním během protestní jízdy troubili. Andrej Babiš zároveň omylem zahlásil ústup a Tomio Okamura nástup.

V úterý mnohé z nás překvapil fakt, že stačí jíst 15 mandlí denně, abychom předešli závažným onemocněním. Předseda Pirátů  Ivan Bartoš na to konto  oznámil, že marihuanu je potřeba zlegalizovat a zdanit. Mandle taky.

Na slovo zdanění, nebo marihuana (přesně nevíme) zareagoval Andrej Babiš a prohlásil, že do vlády s Okamurou a komunisty nechce. Miloš Zeman zase na marihuanu, nebo na mandle reagoval tím, že omezil pití, tedy chvilku to tak vypadalo. Možná i proto v úterý čtenáře z Hradu zajímal článek nazvaný Kde je hranice mezi „jdu na jedno“ a alkoholismem?.

shutterstock 499713700

V uplynulém týdnu jsme hodně radili. Třeba jak přežít srážku s blbcem nebo jak se vyhnout psychopatům. Ne vždy se zadaří.

Energie nejen z vodních elektráren

Poučný týden pokračoval středou. Tentokrát jsme nabídli manuál Jak přežít srážku s blbcem. Ve středu se rovněž ukázalo, že firma Liglass, která se zabývá bižuterií a chtěla stavět vodní elektrárny v Kyrgyzstánu, darovala Straně práv občanů, která už se nejmenuje Zemanovci, 200 tisíc korun. Prezident řekl, že o tom nic neví, ale že bude najust pít kořalku dál. Hradní kancléř Vratislav Mynář, který za Liglass v Kyrgyzstánu lobboval, potvrdil, že nemá nic společného ani s Liglassem ani s SPO, natož s Kyrgyzstánem. 

Pokud někomu po čtení předvolebních zpráv dochází energie, je zde od nás zase čtvrteční rada, jak se zbavit svého energetického upíra. Podobně inspirativní byl i článek o 90leté Češce, která si dodává energii tím, že po domech čmárá podivné graffiti. Údajně to má od nájemníků dovolené. Studentské volby vyhráli po oznámení o legální marihuaně Piráti. Andrej Babiš má zase po oznámení, že nejde s Okamurou a s komunisty do vlády podle průzkumu nejnižší důvěru od svého nástupu do vlády.

Psychopatie v kostce a kdo bude premiérem

V pátek jsme vás chtěli připravit na víkendový oběd u příbuzných, proto jsme se otázali, jestli existuje jedno jídlo, které by se dalo jíst navždy. Vypadá to, že ne, protože v bramborách je málo masa a bez másla, které pořád nezlevnilo, špatně lezou do krku. Můžeme se ale i inspirovat moudrostí našich předků a dát si kratší půst, než se do brambor zase pustíme. V Krkonoších napadl první sníh a policisté v Plzni chtěli zastřelit řidiče, který na ně zablikal.

Nejen pro tyto policisty jsme na sobotu přichystali článek, podle něhož je pravidelný sex lepší než lékař. Dobře jsme zamýšleli i nedělní materiál, v němž psychiatr Radkin Honzák radí, jak se pozná psychopat a jak před ním utéct. To ovšem nebohý řidič z Plzně zvládnout nemohl. Nakonec na plzeňský incident zareagoval i ministr vnitra Milan Chovanec, který konstatoval, že by se celá věc měla prošetřit.

A ještě poslední zprávy z toho našeho domova. Andrej Babiš oznámil, že pokud bude premiérem, tak po čtyřech letech s politikou skončí. Tak kdo by ho volil, že jo. A Tomio Okamura? Ten už nechce být v opozici. Co na to Milan Chovanec, nevíme. Prošetřuje. Mimochodem, pokud byste se chtěli vyhnout předvolebnímu šílenství, které vystřídá to vánoční, tak program na další dny najdete ZDE.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...