fbpx

Zveřejněno: 1. 10. 2017

Co jsme se dověděli uplynulý týden? Bylo toho hodně. A to měl ještě svátek Václav. A díky svatému Václavovi i my všichni, což hodně lidí naštvalo, protože se v supermarketech nedalo koupit ve čtvrtek máslo. V pátek už jo.

V pondělí, a snad to není lobbing nějaké ženské lobby, jsme se dověděli, že orální sex není zdravý. To máme snad začít běhat nebo co? Bavila vás ale také docela intimní zpověď Michala Viewegha, kde ovšem nešlo o žádný druh sexu, ale o úraz a životní energii. Jo, a lodičky v práci už prý nefrčí. Tak jsem si je v úterý nevzal.

Podobně napínavá situace jako na našem serveru se odehrávala i v politice. TOP 09 by se podle CVVM nedostala do Sněmovny a ministr zemědělství Marian Jurečka nasadil do boje proti nakaženým divočákům policejní odstřelovače.

shutterstock 625118114

Rum je nezdravý, pomerančová slupka zase moc. Tak snad by to šlo nějak zkombinovat?

Záhada pomerančových slupek

V úterý měl rekordní čtenost článek o pomerančových slupkách, které se postupně měnily v úrodnou krajinu. Neméně vás zaujal článek o tom, zda evropské úřady zakážou kromě tuzemáku i maliny a třeba med, které obsahují rovněž stejné "karcinogenní" látky.

Náš článek si zřejmě přečetl i hradní mluvčí Jiří Ovčáček a ve čtvrtek se rozlítil natolik, že Evropskou unii přirovnal k německé Třetí říši. Nakonec, každý hrad má mít svého šaška, tak o co jde, že jo.

shutterstock 52947385

Praly by se s řidiči Uberu i taxikářky? Nebo spíš taxikáři s řidičkami Uberu?

Bojující paní Vikingová a taxikáři

Ve středu vás bavil článek o vikinské bojovnici, poněvadž nález jejího hrobu dokazuje, že ženy ve středověku jen nesbíraly chrastí. Další žena-bojovnice, Markéta Sluková, nám napsala veselý fejeton o tom, jak se s mužem a dvěma psy balí na turnaje. V komentáři mimoděk přiznala, že na letiště jezdí Uberem, takže jí teď stejně jako mnoha lidem hrozí nebezpečí.

Taxikáři, jejichž chování, vohoz a charismatické výrazy v tvářích vzbuzují v převážné většině národa přirozené sympatie, se konečně dohodli, že v pondělí zablokují cestu na ruzyňské letiště. Proč si ještě ve světě neudělat trochu ostudy, že.

Ve čtvrtek jsme naštěstí napsali, jak se proti tomu vyzbrojit. Místo ibuprofenu vsaďte na muškátový oříšek a dejte si ta nejzdravější smoothies. Také by asi bylo dobré jet na letiště metrem. No nic, to byl vtip.

Ostatní média psala zase o tom, že Češi jsou, co se týče stravy, nejnezdravější národ. Nejlépe je na tom Afghánistán, kde nejedí nic. Ministr vnitra Milan Chovanec přinesl dort ve tvaru Čapího hnízda panu prezidentovi Zemanovi. Ale to sem patří jen tak na okraj.

ITC na másle

V pátek jsme psali o strachu a o mozku a také o osmi věcech, o kterých se tvrdí, že škodí, ale opak je pravdou. Ovčáček ani taxikáři mezi nimi nebyli. No a v pátek po tom nesmyslně dlouhém jednodenním svátku svatého Václava konečně otevřeli supermarkety. I Albert. Ten udělal akci s máslem za 47 korun a uklízejí to tam doteď.

Je zajímavé, kolik se může za týden objevit situací, aby byl člověk opravdu hrdý na to, kde žije. Naštěstí už od čtvrtka probíhá na Chodově Mezinárodní transpersonální konference ITC Prague. Má takový zajímavý claim: ZA OBZOR MATERIALISMU – SMĚREM K CELISTVOSTI. Tak jsme se tam byli podívat. Reportáž najdete ZDE. Jo a ty nejlepší akce jsou jako vždycky v našem nejlepším kalendáři. Tak někam vyrazte. Máslo už stejně došlo.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...