fbpx

Zveřejněno: 10. 9. 2017

Pokud váš manžel, otec, dědeček nebo přítel má Slunce, Lunu nebo ascendent v tomto zemském znamení, dozvíte se, jak podpořit jeho silné stránky. Na druhou stranu se vám může dostat do rukou zbraň, jak ho během minuty rozčílit. Používejte tyto informace moudře a nezneužívejte je. Zákon příčiny a následku platí nelítostně, přestože časová prodleva je u každého různá.

Muž ve znamení Panny, pokud má zdravé sebevědomí, bude zřejmě odborníkem ve své profesi. Bude prokazovat silný smysl pro pořádek a systém. Další jeho skvělou stránkou je touha po dokonalosti a schopnosti věci vylepšovat.

Je praktický a dokáže se o vás dobře postarat. Je většinou tak zodpovědný, že se vám z toho časem může točit hlava. Jelikož toto zemské znamení vládne zdraví a práci, budou tyto oblasti po celý jeho život velmi důležité.

shutterstock 400874956

Muži ve znamení Panny touží po úspěchu v práci

Kritické myšlení

Je velmi sebekritický a někdy se může zdát, že je kritický i k vám. Vychází to z jeho vidění světa. Když vám ukazuje vaše chyby, chová k vám vlastně náklonnost. Jeho myšlení je nastaveno tak, aby se vyhnul všem nepředvídatelným vlivům. To samozřejmě nejde, a tak často může mít problém s trávením.

Možná nemůže strávit to, že není na vše dokonale připraven. Ve skutečnosti je připraven téměř na všechno, ale jeho směřování k dokonalosti je schopno z jedné chybičky vytvořit velké drama. Dobrá zpráva je, že to všechno časem přejde. Jelikož mu vládne planeta Merkur, která je odpovědná za proces myšlení, bude brilantní myslitel a navíc jeho myšlení nebude "ulítlé". Je to velký praktik, který rád přemýšlí nad tím, co doopravdy funguje. Může být dobrý účetní, vědec či tvořitel nových systémů.

Citový život

Zemská znamení jsou velmi smyslná, a to platí i pro Panny. Jediné, co jim však může stát v cestě, je jejich menší sebevědomí a velká tendence vše analyzovat. Jakmile začnete příliš rozpitvávat své emoce, přestanou proudit, což je jejich přirozenost. Proto je dobré, abyste příliš nehodnotili chování svých blízkých.

Pokud jim budete chtít udělat radost, pochvalte to, co se jim v práci povedlo, ale dávejte dobrý pozor, abyste to řekli inteligentně. Poznají, když je chválíte jen pro chválu samotnou, a to s nimi v důsledku nic neudělá. Když však budete mít i originální postřeh, budou mít pocit, že se o ně opravdu zajímáte, protože jsou se svou prací velmi ztotožnění.

Také jim udělá dobře, když jim koupíte bylinkový čaj nebo jim zaplatíte ozdravnou masáž u jejich oblíbených expertů na danou problematiku. Jsou vybíraví, protože touží po dokonalosti. Mohou to být i velmi dobří psychologové, protože mají tendence všechny své prožitky analyzovat.

Jak podpořit jejich vnitřní oheň?

Chlapíci "v Panně" rádi opravují rozbité věci a věnují se svým kutilským zálibám. Záleží hodně na tom, jaký si vyberou obor. Když je požádáte, aby projevili své odborné dovednosti, můžete si být jisti, že nejenže rádi pomohou, ale zároveň podpoříte jejich vrozenou touhu být užiteční.

Podpořte jejich sebevědomí tím, že je budete druhým doporučovat v oboru, ve kterém vynikají. Jelikož jsou často velmi sebekritičtí, jejich vrozené dary mohou být mnoha očím skryty. Při milování je oceňujte za jejich čistotu a pečlivost. Mohou být technicky velmi šikovní a zdatní. Jelikož spíš vnímají své chyby, budou se snažit neustále směřovat k dokonalosti. Když mohou něco opravit, cítí se smysluplnější.

Jejich slabiny

Největší slabinou je jejich strach z nového a nepředvídatelného. Samozřejmě to neplatí u každého muže narozeného v tomto znamení, protože vlivy ascendentu, Luny a domu, ve kterém Slunce stojí, dokážou změnit mnohé.

Dá se však s jistotou říci, že i kaskadér v tomto znamení bude na svá rizika mnohem lépe připraven než jeho kolegové v jiných znameních, a to díky své schopnosti předvídat různá rizika. Další slabinou je workholismus a kritické myšlení, které je může doslova ušlapat.

Jak ho odradit?

Pokud se rozhodnete, že takového člověka nechcete, protože vám ublížil, a zároveň nechce dobrovolně odejít, protože se rozhodl vám ztěžovat život, můžete zvolit strategii bezhlavého utrácení úspor, a to nejen vlastních úspor, ale i vytváření nepořádku a chaosu. Když ještě k tomu nebudete dodržovat termíny, které mu přinášejí pocit bezpečí, můžete si být jisti, že se začne brzy poohlížet jinde.

Tito muži jsou zde z toho důvodu, aby vylepšovali své pracovní prostředí a našli takové zaměstnání, kde se budou cítit opravdu užiteční a vnímáni jako experti ve svém oboru. Zároveň je jejich spojení se zemí nutí vnímat různé druhy stravování a další ekologické otázky.

Jejich preciznost se může dobře projevit v medicíně, budování všemožných IT systémů, kutilství a ve vědě. Často i píší, protože mají potřebnou trpělivost a schopnost dobře pracovat s textem. Cesta mužů Panny je cestou neustálého zdokonalování, které nikdy nekončí.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...