fbpx

Zveřejněno: 5. 5. 2017

Málo lidí ví, že úsměv má opravdu zázračnou moc. V útlé, ale mimořádně praktické knížce s názvem „Vnitřní úsměv“ od světoznámého mistra v čchi-kungu Mantaka Chii se dozvíte, jak tuto techniku uvést v dokonalost. Nejen že můžete zlepšit své fyzické zdraví, ale navíc budete šířit do svého okolí radost a harmonii, kterou druzí velmi rychle zaznamenají.

Technika vnitřního úsměvu mi pomohla již v mých sedmnácti letech, kdy jsem vzhledem ke své citlivosti špatně snášel zamračenost lidí v dopravních prostředcích. Přes veškerou mou snahu jsem se po chvilce jízdy metrem stal stejně zasmušilým, jako byli lidé, které jsem potkával. Navíc jsem trpěl velmi nepříjemným pocitem v oblasti břicha. Naštěstí se mi již v té době dostala do rukou kniha od Mantaka Chii, který psal o technice vnitřního úsměvu. Během pár měsíců se mé jízdy metrem staly zábavnou hrou a meditací zároveň. Díky této skvělé technice jsem se dokonce seznámil se spoustu příjemných osob, které na mne začaly samovolně reagovat.

metro shutterstock 94767949

Techniku vnitřního úsměvu jsem začal praktikovat už ve svých 17 letech. Tehdy jsem špatně snášel zamračené lidi v dopravních prostředcích.

V čem je tedy klíč?

Přestože v knize naleznete velmi podrobný postup, jakým způsobem tuto techniku můžete provádět, úplně postačí, když si vzpomenete na nějakou hezkou zkušenost, která vás upřímně rozesmála, a pak si tento pocit uchováte. Můžete to podpořit tím, že se mírně pousmějete. Až se tak stane, můžete tento vnitřní pocit vést do vašich očí. Chvíli se usmívejte zrakem a uvidíte, že se po chvíli budete cítit mnohem lépe. Krásní lidé mají většinou rozzářená kukadla a jejich úsměv je mnohem opravdovější. Zjistíte, že se můžete smát i jinými částmi těla než jen pusou, a tím se vám otevřou nové možnosti, jak přinést do života více radosti.

Techniku vnitřního úsměvu vyzkoušejte, i pokud vás něco trápí a nic na smutek nepomáhá. Usmívejte se na vše, co se zdá odporné, příšerné nebo bolestivé. Když chvilku vydržíte, zjistíte, že vámi proudí něco léčivého a radostného. Můžete se zbavit i fyzických neduhů, protože psychika a tělo jsou velmi úzce propojeny. V knize najdete, jakým způsobem se můžete usmívat do svých vnitřních orgánů a jak můžete jejich zdravotní stav zlepšit. Získáte základní informace o tom, co je to čchi-kung a jaké orgány souvisí s různými emočními stavy. 

uceni shutterstock 578726539

Pokud se budete při studiu usmívat, půjde vám učení mnohonásobně rychleji.

Usmívejte se i při učení 

Když se budete učit novým věcem, zkuste se u toho usmívat. Pokud vytrváte, zjistíte, že vás to nejen více baví, ale zároveň se budete učit mnohem rychleji. Můžete se usmívat ale úplně při všech činnostech, kterými trávíte svůj běžný den. Nejen že se vám velmi rychle zlepší nálada a budete mít jistý nadhled, ale zároveň tak pomůžete svému zdraví. Vnitřní úsměv odbourává veškerý odpor.

Vaše tvůrčí síla i sex budou lepší

Když svůj milostný život obohatíte vnitřním úsměvem, mohou být vaše prožitky ještě úžasnější. Usmívejte se do svých reprodukčních orgánů i během dne a probuďte v sobě velké tvůrčí síly. Budete výkonnější a pro druhé přitažlivější. Postupně se tak zbavíte studu i zábran a budete se cítit svobodnější.

V knize „Vnitřní úsměv“ najdete mnoho dalších návodů, jak s touto technikou pracovat. Můžete velmi výrazně zlepšit nejen vaši vnitřní spokojenost, ale především i vaše vztahy. Druzí lidé velmi rychle zaznamenají, aniž by nad tím přemýšleli, že je s vámi něco jinak, a budou se k vám cítit přitahováni.

Čtěte také: 

Zjistěte, jak působíte na okolí, prozradí to ascendent 

Dobrá nálada může i škodit, prokázal výzkum

Nevíte kudy kam? Zkuste automatické psaní

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...