fbpx

Proč dětský pudr může udělat radost vašim spolucestujícím v MHD

Zveřejněno: 21. 7. 2018

Nápady, které nám mohou usnadnit život, bývají často triviální, ale na druhou stranu mohou skrývat nejedno úskalí. I na propocené košile v podpaží existuje snadný a elegantní lék. Ten je ale zapotřebí dávkovat s rozumem. Můžete tak třeba udělat hodně velkou radost svým spolucestujícím v MHD.

Související…

Jak nastavit tělo, aby spalovalo tuky ještě 48 hodin po tréninku
Klára Kutilová

Dětský pudr či zásyp je surovina, která se v domácnosti běžně nevyskytuje, tedy pokud není zrovna členem rodiny mimino či batole. Její použití ovšem nemusí nutně souviset s dětmi. Pokud vás samotné netrápí pot v podpaží a následné skvrny na oblečení, máte velkou výhodu.

Do podpaží nasypete rozumné množství zásypu, rozetřete a máte o úspěch v boji s potem postaráno. 

Dost lidí ale pověstné „koláče“ (které mohou vznikat i bez práce) na oblečení souží a snaží se s nimi něco dělat. Pokud například dobíháte autobus a nadměrně se při tom zpotíte, je to okamžitě vidět v podpaží na košili. Mnohdy nepomáhají antiperspiranty a deodoranty. Server Lifehacker doporučuje jako zbraň proti pocení v podpaží a skvrnám na oblečení právě zmíněný dětský zásyp.

Na vlastní zásyp

 

Tento „lifehack“ skutečně funguje. Do podpaží nasypete rozumné množství zásypu, rozetřete a máte o úspěch v boji s potem postaráno. Já osobně jsem kromě zásypu zkoušel i pudr proti pocení nohou pro dospělé se stejně pozitivním účinkem. Netrpím nadměrnou potivostí, takže jsem nápad testoval během florbalového tréninku, tedy dost fyzicky náročné aktivity. A úspěšně.

Rozhodně by se vám při dobíhání autobusu neměl sypat pudr z rukávů, byť bez skvrn od potu.

Nic se nemá přehánět a stejné je to i u aplikace zásypu či pudru jako prostředku proti pocení. Každý organismus může potřebovat jiné množství, někomu stačí opravdu lehce potřít podpaží, jiný spotřebuje zásypu více. Rozhodně by se vám při dobíhání autobusu neměl sypat pudr z rukávů, byť bez skvrn od potu. To by totiž taky vypadalo divně.

foto: Shutterstock, zdroj: Lifehacker

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...