zavařování

Léto a grilovací sezóna se pomalu loučí, ale v posledních zbývajících teplých dnech máme ještě příležitost posedět na zahradách a pochutnat si na grilovaných specialitách. K nim se budou velmi dobře hodit i některé čerstvě zpracované srpnové plodiny v podobě pikantních salátů nebo čatní. A ty,...

Zahrady plné barevného a zralého ovoce, zelenina připravená ke sklizni, spíže přetékající sklenicemi různých tvarů a velikostí s voňavým, lákavým obsahem – i tohle patří k létu. Veškeré kompoty, marmelády, sirupy či nakládanou zeleninu můžeme buď pohodlně koupit, nebo si je vyrobit doma podle...

V květnu, jak už napovídá název tohoto jarního měsíce, je příroda plná rozmanitých barev a vůní. Všechno kolem kvete a je plné života. Některé druhy bylinek, jež si pěstujete za okny či na zahrádce, vytvářejí bohaté porosty a jsou připraveny k použití. Tak s radostí do toho.

Nakládat, zavařovat, zkvašovat či jinak konzervovat všelijaké potraviny lze v každém ročním období. Navíc bez chemie. Chcete se to naučit?