Moje cukrářství

Moje cukrářství v centru Prahy je nenápadný, ale osobitý podnik, který vás přivítá svou pohodovou atmosférou, kvalitou i dostupnými cenami. Pan majitel Jenček vládne svému království přirozeností sobě vlastní, zároveň se však občas rád zapojí i do samotné obsluhy. My jsme měli jedinečnou...

„Věřím, že kde je pocitovost a slušnost, úspěch se dostaví,“ říká bývalý číšník Michal Jenček, který už více než dva roky provozuje Moje cukrářství v centru Prahy. V exkluzivním rozhovoru nám mimo jiné prozradil, jaké je mít cukrárnu hned pod veganskou restaurací, co si myslí o současném trendu...

Žaludek se vám svírá, ruce se potí, hlavu máte jako balón a nevíte, kam dřív skočit. Znáte to? Pak nejste sami, neboť podle studií trpí stresem stále více lidí a jen v Čechách hrozí každému třetímu syndrom vyhoření. Co s tím? Vědci tvrdí, že nejlepším „lékem“ na psychické vypětí je cukr, který...

Jestliže hubnete, pak je pro vás sladké k snídani pravděpodobně tabu. Vědci však přišli s tím, že to tak nemusí být, právě naopak! Dort po ránu vám může pomoci snížit chuť na sladkosti a následně také shodit nějaká kila. Jak se k tomuto tvrzení staví výživoví odborníci?

Jestli vás letos ještě nikdo nenachytal na švestkách, pak jich určitě máte doma velkou zásobu. Pokud se je všechny nechystáte proměnit ve slivovici, máme pro vás tipy na dva úžasné recepty, které jste jistojistě ještě nevyzkoušeli.

Možná jste právě vy jedním z těch, kteří se zajímají o to, co jedí. Nakupujete produkty s označením BIO nebo takové, které seženete u místního farmáře. Zkrátka se chováte uvědoměle a původ potravin vám není lhostejný. Jenže občas si musíte položit otázku, zdali je Fair Trade skutečně fér?

Představte si, že je vám pět let a právě jste od maminky dostali koláček. Můžete ho sníst hned, nebo si ho necháte na později a dostanete za to ještě jeden tentýž zákusek. Zvládnete to? Nebo podlehnete pokušení a po sladkosti se zapráší během pár minut?

Kamarád mi poslal z dovolené recept a fotku dortu a tak jsem si řekl, že bychom ho mohli vyzkoušet. Naše šéfcukrářka Šárka sice trošku odolávala, brblala, že neví co má dělat dřív, ale nakonec povolila. Pavlova je dort z pečeného krému ze šlehaných bílků, zdobený šlehačkou a ovocem populární...

zakladatel firmy Moje cukrářství Za dva roky co máme otevřeno se mne spousta kamarádů, kolegů i zákazníků ptalo, jak mne vůbec napadlo otevřít cukrářství ? Nejsem totiž původní profesí cukrář, ale číšník. Jsem ale také celoživotní milovník sladkého a dezertům na jídelních lístcích jsem vždy...