fbpx

Jak víme nejlépe, koho by si naši synové a dcery měli přivést domů, píše ve svém pravidelném sloupku Věra Kudynová

Zveřejněno: 26. 4. 2018

Čím dál  víc vzpomínáme, jak to bylo krásné, když nám rodiče pomlouvali naše nápadníky a poukazovali na jejich chyby. Muka nad tím, jak máme nemožné rodiče, se nedají vůbec srovnat s největšími mukami, tedy s tím, koho nám naše dítě představí jako partnera. Naši rodiče se neostýchali nám kecat do života, my se držíme, abychom naše děti neurazili a oni se na nás nenaštvali.

Související…

VELKÝ HOLKY: Když zmizí zub
Věra Kudynová

Dříve na vztahy potomků dozíraly hlavně matky. Kam se dnes my, velký holky, hrabeme na naše manžele a otce našich dědiců! Pro milovanou dceru není žádný dost dobrý! Pro milovaného syna není žádná dost dobrá! Co na tom, že se dříve pětkrát rozešli a jsou šťastní, že někoho mají. My, velký holky, mhouříme oči, kde  se dá, víme, že nikdo není dokonalý, ale tátové jsou často nesmiřitelní. Pokud nesmiřitelnému manželovi připomeneme, jaký byl v mládí a jak naši rodiče věštili  brzký rozvod, odsekne, že jeho matce jsme se taky nelíbily.

Stížnosti na ni jsou: je nepořádná, nemá navařeno, žehlí s varhánkama, nežehlí, nestará se o něj, moc sportuje, nesportuje, moc pracuje, a to i doma, je líná, má moc kamarádek, pořád by někde cestovala, nechce ještě dítě, chce už dítě. On: nestará se, stará se moc a buzeruje, jezdí si s kamarády a ona je doma, nic neumí, chce už dítě, nechce dítě…

„Tak  jsme  si díky volbám odpočinuli, mladý zůstali v Praze,“ řekla nadšeně moje teta, která se synem žije na venkovském statku. Vnučku  si  nabrknul mladík,  který ze všeho nejraději manuálně pracuje. Při pohledu na pro jeho zrak zanedbané stavení mu zasvítily radostí oči, co je tam práce! „V pátek přijedou, on se hned do něčeho pustí, honí  nás všechny, při večeři úkoluje, co se bude dělat v sobotu a v neděli, vstává už v šest a my musíme taky,“ pobrekávala  teta a svěřila se,  že se nemůžou dočkat neděle, až mladý vypadnou a statkáři se zotavují z dřiny a bojí se dalšího pátku.

V zemích, kde rodiče nejlépe vědí, jaký partner je vhodný pro jejich „dítě“, mají jistě mnohem méně starostí. Pozoruhodné však je, že spojením nedokonalých partnerů našich dětí vznikne dokonalé vnouče.

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...