fbpx

Vyplatí se se zatvrzelými tukovými buňkami bojovat?

Zveřejněno: 10. 3. 2018

Kdo mě bezvýhradně miluje a chce být stále se mnou i v noci a neopustí mě za nic na světě? Jsou to mé tukové buňky!  I můj pes se beze mě na chvilku obejde, buňky se ale nalepí a drží.

Kdyby nebylo diet, nebylo by skoro o čem psát. Jen o vaření, což je druhá strana barikády. Recepty a pořady o vaření jsou s dietami spojené pupeční šňůrou. Perpetuum mobile se snad vymyslet dá, ale vyladit vábení dobrot s touhou po dokonalé štíhlosti je pravděpodobně zcela neuskutečnitelné. Buď si dát do trumpety, nebo uždibovat a hladovět. Přeloženo, buď mít mysl veselou, nebo umořenou.

Jsem si jista, že mé tělo si namodelovalo váhu, která se mu líbí. Intenzivním sportováním a střídmou stravou snížím hmotnost o dvě kila. Pak se najím a mám je zpátky, ale když pokračuji v hodování, hmotnost se nezvyšuje. Je to vlastně souboj s kalhotami, aby v pase netlačily. My, velký holky, jsme na tom podobně.

Rozhodla jsem se, že přece jenom podniknu na tukové buňky frontální útok. Spojením předvelikonočního detoxu a cvičením. Ve sklepě se mi práší na rotoped, který jsem tam nechala přenést, když mi přestal vyhovovat jako věšák. Sousedi ho vyvlekli a já jsem ladila místo, kde se mi bude dobře šlapat. S uspokojením jsem ho našla, uvelebila, ale nějak nemožně jsem uklouzla a kolenem jsem vrazila do šlapky a šlapka se trefila do brňavky. Řvala jsem na celý Středočeský kraj. Koleno mažu všemi vhodnými mastmi a pajdám.

Zraněná se lituju a přemýšlím, jestli by mě z nedostatku potravy nerozbolel žaludek? A tak si pouštím pořady, kde pěkně inspirativně vaří!

Z rotopedu bude zase věšák, než se přesune do sklepa.  A moje mysl je konstantně pozitivní.

 

foto: Pexels.com

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...