fbpx

Máte sedavou práci a potřebujete změnu? Pohyb vám není cizí a nabíjí vás endorfiny? Průvodci a experti z cestovní kanceláře pro opravdové cestovatele Radynacestu.cz vybrali tři destinace, kde znovu najdete ztracenou radost, protáhnete tělo, nadechnete se mořského vzduchu a načerpáte sílu na mnoho dalších týdnů dopředu. Jak?

Zveřejněno: 16. 2. 2022

Jóga na Rabu

Připravte se na utajenou krásu Rabu a jeho poloostrova Lopar… Čekají vás bělostné písčité pláže, dechberoucí kras, Mladenova jeskyně či kouzelné leknínové jezírko.

joga mensi

zdroj: radynacestu.cz


 

Energie zdejší přírody vás doslova pohltí. A jak po krátkém výšlapu na vyhlídky ostrova vyplnit volné odpoledne? Vyzkoušejte přímo na některé z pláží jógu se zkušenou instruktorkou nebo thajskou masáž pro dva.

Turistika na Madeiře

Nedávejte si malé cíle! Východ slunce na Pico Arieiro (1 818 metrů) a přechod na nejvyšší horu ostrova Madeira Pico Ruivo (1 862 metrů) se zdá jako dobrý nápad.


 

Téměř tříhodinový přechod hřebenovky je nejlepší cestou k poznání sebe sama a chutná espetada (maso připravované na jehle) k večeři a kapka ponča (ovocná šťáva s rumem) v baru zase způsob, jak se seznámit s místními obyvateli i ostrovem.

Surfování v Portugalsku

Peniche si své jméno Capital das Ondas neboli „Hlavní město vln“ zasloužilo. Právě tady je totiž možné chytat vlny všech velikostí celoročně.

surfovani

zdroj: radynacestu.cz


 

Surfařský ráj Portugalska se navrch může pochlubit pevností Fortaleza, která sloužila jako vězení, nebo úchvatnými kostely. Jako přístav ale nabídne i tradiční gastronomické zážitky – caldeiradu (směs ryb s bramborami) nebo arroz de marisco (mořské plody s rýží).

Související…

Psychoterapeut: Cestování je ideální pro ty, co se začali v životě točit v kruhu
Milada Kadeřábková

foto: radynacestu.cz, Shutterstock, zdroj: Radynacestu.cz

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...