obr1
Filip a Veronika, zakladatelé konceptu FreshBedýnky.cz

Dali jsme se dohromady, protože jsme zjistili, že nás oba baví podobné věci – vedli jsme alternativní životní styl (vitariánství), takže jsme jedli jen syrové ovoce, zeleninu, ořechy a saláty. Milovali jsme čerstvé a chutné plody přírody, ideálně bez chemie, a v Praze nám chybělo místo, kde bychom je mohli koupit.  A tak jsme zkontaktovali několik ekofarem a začali vozit bedýnky pro sebe a kamarády. Zájem o suroviny byl ale tak velký, že jsme se rozhodli založit firmu a věnovat se projektu naplno.

V té době jsme se znali hodně krátce, bydleli jsme spolu, pracovali spolu a trávili spolu volný čas. Napůl jsme spali v kanceláři, a práce zase bydlela s námi doma. V té době Veronika skládala bedýnky, přijímala zboží, starala se o sortiment. Filip komunikoval s farmami, zákazníky a objednával suroviny. A společně jsme rozváželi. Práce bylo až nad hlavu, ale vlastně jsme si to užívali – tvořili jsme svůj vlastní projekt a dělali práci, kterou jsme chtěli!

Čas plynul, zájem o naše bedýnky rostl a tak se rozrůstal i náš tým. Nejdříve na tři členy, pak na čtyři, pět… a dneska je nás 25!

Dnes jsou z nás, Filipa a Veroniky, partneři jen v podnikání. Víme, že náš vztah měl úžasný plod – naši firmu a to bychom za nic nevyměnili! Nadále jsme si skvělou inspirací a pracovní partnerství si užíváme ještě víc než dřív!

V roce 2013 jsme se spojili s novým parťákem - investorem z řad našich zákazníků. Freshbedýnky se díky tomu posunuly o velký krok dopředu – usídlili jsme se v novém, vysněném skladu, který jsme si přizpůsobili na míru. S naším parťákem sdílíme velkou vizi a tak o nás v budoucnu ještě hodně uslyšíte! :)

V roce 2013 jsme získali titul EY Začínající podnikatel roku. Výhra je příjemným oceněním za skoro 5 let našeho podnikání a potvrzením, že to, co děláme, děláme dobře a má to smysl!

A to se nám potvrdilo i následující rok, kdy jsme se stali nejoblíbenější bioprodejnou roku 2014, v soutěži Svazu ekologických zemědělců PRO-BIO. Moc si toho vážíme a děkujeme! 

Na Freshbedýnkách nejvíce oceňujeme, že se v nich můžeme seberealizovat, práce nám je radostí a tvoříme je přesně tak, jak chceme. A že si můžeme zvolit, s jakými lidmi chceme pracovat – náš tým je ten nejskvělejší pod sluncem! Každý den děkujeme za zkoušky, inspiraci a zážitky, které společně prožíváme, díky kterým rosteme každý zvlášť i jako tým. Jsme zkrátka fantastičtí!

Večeře by měla být lehká, ale přesto výživná. I když se snažíte vyhýbat bílému pečivu, tohle jídlo je tak návykové, že se prostě chuti na něj občas...

Mrkvová polévka patří u nás už dnes spíše k těm známějším, zato fenykl mnoho kuchařů sice zná, ale využívá spíše jen jako bylinku než přísadu do...

Mrazivým zimním večerům sice už pomalu odzvonilo, ale hřejivý pocit polévky v žaludku oceníte v jakoukoliv roční dobu. Klasická cibulačka je velmi...

Ano, inspirace v kuchyni je možná nekonečná, ale říkejte to někomu, kdo musí za plotnou stát každý den. Nebojte se, stačí jen málo a znovu budete za...